Kendi Kendine GTA V Üretebilen Bir Yapay Zekâ Geliştirildi [Video]

103
26
13
7
5
Gan isimli yapay zekâ yazılımı, meşhur GTA V oyununu tarayarak ve oynayarak kendi GTA V oyununu üretti. Yazılımsal anlamda oldukça başarılı olan bu oyun, Github üzerinden demo olarak denenebiliyor.

Geçtiğimiz aylarda bir grup araştırmacı, GTA V oyununda çekilen fotoğrafları yapay zekâ sistemi ile neredeyse gerçek bir fotoğrafa dönüştüren bir yazılım geliştirmişti. Gerçek fotoğraflardan neredeyse hiçbir farkı olmayan bu fotoğraflar, yapay zekanın gücünü gözler önüne seriyordu.

Aynı zaman dilimi içerisinde farklı bir grup da yapay zekayı kendi GTA V dünyasını geliştirmesi ve oynaması için programladı. Bu yapay zekâ kendi GTA V oyununu üretebiliyor.

Yapay zekâ kendi oyununu oluşturdu:

Gan Theft Auto adı verilen sistem, yapay zekanın aslında ne kadar büyük işler başabileceğini bizlere gösteriyor. YouTuber Harrison Kinsley, Gan Theft Auto’nun yeteneklerini gösteren bir video paylaştı. Görsel anlamda her ne kadar ilgi çekici olmasa da aslında yazılımsal olarak oldukça şaşırtıcı bir proje olduğu söylenebilir.

Videoda Kinsley, yapay zekanın ürettiği “GTA V klonu” oyunu oynuyor. Oyuna dair açıklama yapan YouTuber, “Burada gördüğünüz her piksel yapay zekâ tarafından oluşturuldu. Burada bizim tarafımızdan ya da GTA V’in oyun motoru olan RAGE tarafından yazılan hiçbir kural yok” dedi.

Aslında “GAN” teknolojisini bir oyun oluşturması için eğitmek hiç de kolay bir durum değil. NVIDIA, Kinsley ve ekibine projeyi gerçekleştirmeleri için DGX A100 isimli özel bir sunucu bilgisayarı ödünç verdi.  Yaklaşık 200 bin dolar değerindeki bu makine, 8 adet A100 grafik işlemcisi ve 2 adet AMD sunucu işlemcisi içeriyor. Bu bilgisayara yüklenen yapay zekâ, bütün oyunu oynayarak ve tarayarak oyundaki bilgileri analiz etti ve kendi oyununu tasarladı.

Yapay zeka GTA aslında fizik açısından oldukça gerçekçi

Yapay zekâ oyunu görsellikten ziyade oynanabilirliğe odaklandığı için ekip, ayrıca bir grafik yazılımı ekleyerek yapay zekânın az da olsa görsel anlamda bir şeyler ortaya çıkarmasını sağladı. Videoda görüldüğü üzere araç hareket ettiğinde aracın gölgesi hareket ediyor, güneş aracın camlarına yansıyor ve dağlar araca doğru yaklaşıyor gibi görünüyor. Bunların tamamı yapay zekânın kendisinin oluşturduğu şeyler.

Eğer oyunu kendiniz de deneyimlemek isterseniz, ekip oyunun kısa bir demosunu GitHub üzerinden yayınlamış durumda. Söylediklerine göre çoğu bilgisayarda rahatça oynanabilir durumda olan oyunu buradan indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/gan-theft-auto-192100564.html?src=rss_b2c
103
26
13
7
5
Emoji İle Tepki Ver
103
26
13
7
5