Kendi Türünü Öldüren Dünyanın En Tehlikeli Canlıları

1
0
0
0
0
Her canlı çeşitli durumlarda (kendini savunmak, bölgesini ya da aile üyelerini korumak vs) ibazen karşısındaki kendi türü de olsa öldürme seçeneğine başvurabilir. Peki bu konuda en tehlikeli tür hangisi?

Muhtemelen daha haberin başlığını okur okumaz ''kesinlikle en tehlikelisi insandır'' demişsinizdir. Ancak; Nature sitesinde Profesör Jose Maria Gomez tarafından yayımlanan bir makale, epey şaşırtıcı sonuçlar doğurmuş gibi durmakta.

Binlerce memeli tür üzerinde çalışan Gomez, bu canlıların kendi türlerine karşı olan tutumlarını ele almış. Çalışma sonucunda da hangi canlınan hangi yüzde ile kendi türünü öldürdüğünü gösteren bir grafik ortaya çıkmış. Ve tekrar edelim; zirvede biz yokuz.

Grafik ile ilgili görsel, tarafımızca Türkçeleştirilmiştir.

Tabi şunu da belirtmek gerekir; bizim türümüz belki bu araştırmaya göre %2 ile alt sıralarda kalmış olabilir. Ancak türün barındırdığı sayı ile yüzdeyi kıyasladığımız zaman muhtemelen işin rengi değişecektir.

Şöyle ki; bu grafiğin zirvedeki canlı türü mirketlerden dünya genelinde 500 bin civarında bulunmakta. İnsan nüfusu ise 7.5 milyara yakın. Yani bizim oranın %2 olması, öldürülen insan sayısının az olduğu algısı oluşturmasın.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/most-murderous-animals-2016-10?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0