Kendini ‘Bir Şey’ Sananlara Bilimden Tokat Gibi Cevap: Vücudumuzun 99,99999999'u Boşluktan Oluşuyor!

1
0
0
0
0
Kendini ‘Bir Şey’ Sananlara Bilimden Tokat Gibi Cevap: Vücudumuzun 99,99999999'u Boşluktan Oluşuyor!
Yapılan son araştırmaların sonucuna göre vücudumuzun yüzde 99,99999999’u tamamen boşluktan oluşuyor. Kafanız karışmış olabilir, anlatalım.

Evet, vücudumuzun %99,99999999’luk kısmı tamamen boşluktan oluşuyor. Bu tanım için bilimin cevabı ise şu şekilde:

Bir atomun boyutu, çevresinde bulunan elektronların konumuna göre değişkenlik gösteriyor. Atomun büyüklüğü, çekirdekle elektronlar arasında boşluktan ibaret. Bu boşluk ise %99,99999999’luk kısma tekabül ediyor. Yani çekirdekler, bu boş alanın yalnızca 100 binde birine denk gelen bir boyuta sahip. Mesela çekirdeğin boyutunu fındık tanesi kadar ele alırsak, atomun kendisi bir stadyum kadar büyük olurdu. Biz de eğer atomlar arasındaki boşluklar olmadan yalnızca çekirdek ve elektronlardan ibaret olsaydık, bir toz tanesinden dahi daha küçük olurduk. Bunun anlamı, tüm insanlığın bir küp şekerin kapladığı alana sığması demek.

Peki kütlemiz?

Madem atomla ilgili gerçek bu, peki kütlemiz nereden geliyor? Bunun da cevabı enerji. Temel olarak hepimiz proton, nötron ve elektronlardan oluşuyoruz. Proton ve nötronlar ise kuark adı verilen küçük parçacıklardan meydana geliyor. Kuarklar da gluon adı verilen başka bir madde sayesinde bir arada tutunabiliyorlar.

Başka bir soru daha. Madem atomlar tamamen boşluktan meydana geliyor, neden bir şeye dokunduğumuzda hissediyoruz? Ya da bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi maddelerin içinden geçemiyoruz? 

Boşluk, sandığınız gibi tamamen boşluktan oluşmuyor. Boş olarak gözlemleyebildiğimiz bu alanlar, gerçekte dalga fonksiyonları ve görünmez kuantum alanlarıyla dolu.

Sinir bozucu bir cümle daha: Dokunduğunuzu sandığınız hiçbir şeye aslında hiç dokunmadınız. Bir maddeye dokunduğunuzda (insan, masa, duvar, at vb) aslında atomların çekirdeği ya da elektronlar birbirine dokunmuyor. Dokunmaya çalıştığınız maddenin elektronları etrafındaki elektromanyetik alan, sizin atomlarınızdaki elektromanyetik alanı itiyor. Yani dokunarak hissetmenizi sandığınız şey, tamamen bu itme durumuyla alakalı. Sizce de bu bilgiler ilginç olduğu kadar ürkütücü değil mi?

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/hepimiz-cok-bos-insanlariz/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0