Kia'nın UFO'lara Benzeyen Elektrikli Konsept SUV'u: Futuron

24
4
3
2
2
Güney Kore'nin otomobil üreticilerinden Kia, Çin'de düzenlenen 2019 China International Import Expo etkinliklerine damga vurdu. Şirket, Futuron isimli UFO'ya benzeyen ve elektrik motoru olan yeni konsept aracını tanıttı.

Çin'de yılın en büyük etkinliklerinden bir tanesi olarak kabul gören "2019 China International Import Expo" etkinlikleri bugün itibarıyla başladı. Dev şirketler, 10 Kasım'a kadar yeni teknoloji ve ürünlerini bu etkinlik kapsamında duyuracaklar. Bu etkinliklere katılan şirketlerden bir tanesi de Güney Kore'nin popüler otomobil üreticilerinden Kia.

Kia, etkinliklerin başlaması ile birlikte yeni bir otomobil tanıtımı yaptı. "Futuron" olarak isimlendirilen bu konsept tasarım, elektrik motoru olan bir SUV. Araç her haliyle gelecekten geldiğini gösteriyor ve bir otomobilden çok UFO gibi görünüyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri ilk olarak Futuron ile tanıştıralım ardından da bu aracın teknik özelliklerine bakalım.

Kia Futuron

Futuron, SUV görünümlü bir spor otomobil. Tamamen elektrikli olan bu araçta çekiş gücü, dört tekerden sağlanıyor. Aracın dingil mesafesi 3 metre. Toplam uzunluğu ise 4.8 metre. Yani bu araçla her yere girmek çok da mümkün değil. Fakat aracın etkileyici görünümü, bu büyük boyutların önüne geçecek gibi görünüyor.

Aracın dışı kadar içi de can alıcı bir tasarıma sahip. Tahmin edebileceğiniz gibi bu aracın otonom sistemi mevcut. Dolayısıyla mühendisler, aracı daha eğlenceli bir hale getirebilmek için bir dizi çalışmalar yapmışlar ve bu çalışmaların sonucunda neredeyse tamamen cam olan farklı bir tasarım geliştirmişler.

Kia Futuron

Kia, aracın donanımsal özelliklerine değinmedi. Ayrıca aracın gerçek olup olmayacağını da bilmiyoruz. Fakat bu araç, Kia'nın elektrik motoru olan geleceğin araçlarına karşı bakış açısını gösteriyor. Bakalım Kia, bir süre sonra böyle bir araçla karşımıza çıkacak mı yoksa bu konsept tasarım, tarihin tozlu sayfalarında mı kalacak.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/380363/kia-futuron-concept-revealed/
24
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
4
3
2
2