KickAss Torrent’in Kapanmasına Apple ve Facebook Destek Vermiş!

0
0
0
0
0
KickAss Torrent’in Kapanmasına Apple ve Facebook Destek Vermiş!
Bugün kurucusunun yakalanmasının ardından sonsuza dek kapanan en ünlü torrent sitelerinden KickAss Torrent’in kapanmasında Apple ve Facebook desteği de olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık birkaç saat önce sizlerle paylaştığımız haberde KickAss Torrent’in kapatıldığını ve kurucusunun yakalandığından bahsetmiştik. Şimdi ise önemli bir detay daha ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre 30 yaşındaki Ukrayna aslıllı Amerikan vatandaşı olan Artem Vaulin’in sahip olduğu KickAss Torrents, dün Polonya’da yakalandı ve 1 Milyar Dolar gibi çok ciddi paralarda bir illegal gelir elde etti. Amerika Birleşik Devletleri tarafından iadesi istenen Vaulin’in Alexa’da 68. sırada olan ve aylık 50 Milyon’u aşan ziyaretçi sayısı artık hiç oldu.

Vaulin’in yakalanmasında ise Apple ve Facebook’un yardımı olduğu bilgisi veriliyor. Bu noktada kendisinin sahip olduğu iCloud hesabı ile iTunes’dan alış veriş yapan Artem, aynı zamanda satın aldığı IP adresi üzerinden de Facebook’un KickAss Torrents sayfasına giriş yapmış. Hatta yasa dışı işlerde kullandığı Bitcoin hesabının da cüzdanı me.com eposta adresine bağlı olmasıyla Apple’ın ve Facebook’un bilgi paylaşımı yardımları sonrasında Artem Vaulin yakalanmış oldu ve KickAss Torrrents efsanesi de sonlandı.

Şu anda arada sırada da olsa kickasstorrents.com, kat.cr, kickass.to, kat.ph, kastatic.com, thekat.tv ve kickass.cr gibi adreslerden erişilebilen ve uzun süredir sürekli adres değişikliği yapan KickAssTorrents, bundan sonra tekrar açılsa bile bulması da çok zor olacağı görüşü hakim.

Kaynak : https://torrentfreak.com/feds-seize-kickasstorrents-domains-charge-owner-160720/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0