Kim Kazanır: MacBook Pro mu, Yoksa Microsoft Surface Studio mu?

1
0
0
0
0
Kim Kazanır: MacBook Pro mu, Yoksa Microsoft Surface Studio mu?
Apple'ın yepyeni özellikler ile sunduğu MacBook Pro'su ile Microsoft'un yeni bir şeyler denediği Surface Studio arasında çekişme başladı. Peki, kim galip gelecek?

Geçtiğimiz günlerde yapılan iki büyük lansman ile iki büyük cihaz ile tanıştık. Bir tarafta Apple'ın TouchBar ekleyip daha önce denenmiş bir şeyi yeniden yorumlayarak karşımıza çıktığı yeni MacBook Pro ve bir diğer tarafta ise Microsoft'un gerçekten yenilikler ve önemli gelişmeler ile sunduğu Surface Studio bilgisayarları göz dolduruyor.

Teknik olarak birbirilerine rakip olmasalar da son dönemin en çok konuşulan iki bilgisayarı olarak dikkat çeken MacBook Pro ve Surface Studio'ya ilgi büyük. YouTube'da yayınlanan videolarına baktığımızda MacBook Pro'nun şimdiden 3 Milyon'u geçen izlenme sayısına rağmen Surface Studio ise 8 Milyon'u aştı. Bu da farklılık ve yenilik bazında hangisinin ilgi gördüğünü bizlere gösteriyor gibi.

Apple MacBook Pro

Yukarıdaki videoda Johnatan Ive tarafından anlatılan ve yeni TouchBar'ı ile dikkat çeken MacBook Pro'da aynı zamanda TouchPad kısmı da ekstra genişletilerek daha geniş bir alanda parmak hareketlerinin yapılabilmesi sağlanmış. yeni MacBook'un ardından en ince MacBook modeli olarak önemli bir başarı yakalayan Apple, gerek ekran, gerek performans gerekse ses açısından güzel yenilikler ile karşımıza çıkıyor.

Microsoft Surface Studio

Teknik olarak Apple'ın iMac modeline rakip diyebileceğimiz Surface Studio, gerçek manada yenilikler ile karşımıza çıkıyor. 28 inçlik devasa ekranı ile karşımıza çıkan Surface Studio, Surface Dial adındaki yeni cihazı ile inanılmaz bir yeniliği bizlere sunuyor. Bir kontrolcü olarak kullanılabilen Surface Dial, aynı zamanda ekranın üzerine koyularak da duruma göre farklı bir şekilde kullanılabiliyor. Dokunmatik ve kalem desteği de sunan ekranı, gerçekten yenilikler ile karşımızda.

Ancak gel gelelim Surface Studio tamamen grafikerlere yönelik bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Zaten yüksek fiyatlandırmalar ile geleceği kesin olan bu bilgisayar, tamamen Adobe CC kullananlar için bir başyapıt olabilecekken normal kullanıcıların fazla dikkatini çekmeyecektir. Diğer bir yandan genel olarak kullanılan MacBook ailesine önemli denilebilecek geliştirmeler ekleyen Apple'ın da Pro modelleri fiyat bazında yüksek olmaları sebebiyle pek tercih edilmeyecektir. Ancak Pro almak isteyen kesimin kesinlikle yeni MacBook Pro'yu alacakları da belli gibi.

Sonuç olarak piyasada kendine geniş bir yer bulacak olan MacBook Pro, parayı kıyanlar ve özellikle işyerlerinde kullanılacak iken Surface, tıpkı iMac kullanıcıları gibi genellikle grafikerler arasında yaygınlaşacak. Hatta iMac'e sağlam bir darbe indirmesi bekleniyor diyebiliriz. Peki, her ikisinin de en performanslı versiyonlarını ele alacak olursak 4.199 Dolar'lık Surface Studio mu (2TB depolama, i7 işlemci, 32GB RAM, GTX 980M ekran kartı) yoksa 4.299 Dolar'lık MacBook Pro (15 inç, i7 işlemci, 2TB depolama, Radeon Pro 460 ekran kartı, 16GB RAM) mi tercih ederdiniz? Ankete oylarınızı bırakabilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0