Kıyasıya Rekabet: iPhone X'un mu Yoksa Huawei P20 Pro'nun mu Kamerası Daha İyi?

58
12
9
7
3
Telefon alırken en önemli kıstaslardan birisi de kamera olmaya başladı. Bunun farkında olan dev şirketlerin cihazlarından birisi iPhone X iken, diğeriyse özellikle kamerasıyla gündeme oturan Huawei P20 Pro oldu.

Piyasadaki en iyi kameraya sahip telefonlar denilince, aklımıza direkt olarak Huawei P20 Pro ve iPhone X gelebilir. Huawei P20 Pro, iPhone X'dan çok daha ucuz olmasına rağmen, özellikle kamera konusunda çok daha iyi performans gösterebiliyor. Gelin bu iki cihazın kamera özelliklerini tüm detayları ile birlikte inceleyelim.

Huawei tarafından geliştirilmiş P20 Pro, kamera odaklı bir cihaz olmasıyla birlikte yapay zeka teknolojisini taşıyan 3 farklı kameraya sahip. 40 megapiksellik telefoto sensörüne sahip amiral gemisi, en yakınlaştırarak çektiğiniz fotoğrafları bile hiçbir şekilde bulanıklaştırmazken, 20 megapiksellik monokrom sensörle daha ayrıntılı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor Cihaz, son olaraksa 8 megepiksellik standart bir kameraya da sahip. Diğer cihaza gelecek olursak, iPhone X da P20 Pro'nun yanında sönük kalmıyor. İki telefonun kamera özelliklerini tüm yönleriyle kıyaslayalayalım, bakalım ortaya ne gibi sonuçlar çıkacak?  

  • Eğer P20 Pro ile başlayacak olursak, Huawei marka telefonumuzda yapay zekaya bağlı olarak yeşil alan algılama özelliği olduğunu görürüz. Bu sayede özellikle açık alan fotoğraflarınızın daha yeşil ve parlak gözükmesini sağlayabilirsiniz. Instagram'dakine benzer filtreler seviyorsanız, P20 Pro sizi oldukça tatmin eder. Bundan pek hoşlanmıyorsanız iPhone X'un daha az canlı kamerasını tercih edebilirsiniz. 
  • Öte yandan her iki marka da açık hava ışığını algılama konusunda oldukça iyi. Farkı özellikle açıktan kapalı alana geçtiğinizde hissedebilirsiniz. Bununla birlikte P20 Pro'da açık alan fotoğrafları daha temiz ve net çıkacaktır. 

  • Portre tipi fotoğraflar çekerken ise iPhone X, bu konuda P20 Pro'ya fark atıyor diyebiliriz. P20 Pro'ysa yüz düzeltme moduyla bu farkı biraz olsun kapatıyor. Cildinizdeki kusurları örtebilen bu modla, ister makyajlı ister makyajsız çok daha iyi gözükebilirsiniz. 
  • Apple'ın Portre Aydınlatması, iPhone X'daki en büyük yeniliklerden birisi. P20 Pro'da da bu mod var ancak Huawei'de bulunan mod, hiçbir zaman iPhone X'daki kadar iyi değil.

Genel olarak bakacak olursak her iki telefonun da çok iyi kamerası var. Ancak Huawei P20 Pro, genel olarak kameraya odaklandığımızda bu konuda daha şanslı diyebiliriz. Buna ek olarak iPhone, genel olarak fotoğrafçılığa adanmış bir cihaz olmamasına rağmen, sizi yine de tatmin edecektir. 

Kaynak : http://www.businessinsider.com/shootout-iphone-x-camera-vs-huawei-p20-pro-2018-6?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
58
12
9
7
3
Emoji İle Tepki Ver
58
12
9
7
3