Kobranın Isırdığı Aref'ten Yeni Haberler Var: Zehir Miktarı Çok Fazla

170
54
25
17
17
Antalya'da düzenlediği gösterilerinde kullandığı kobra cinsi yılanının ısırmasının ardından tedavi için özel uçakla Mısır'a getirilen İran asıllı illüzyonist Aref Ghafouri'nin sağlık durumu oldukça kritik bir durumda.

Türk vatandaşı illüzyonist Aref Ghafouri'nin 3 yıl önce el koyulan 'Zara' adlı Bengal kaplanına, Antalya Hayvanat Bahçesi'nde bakılıyor. Bununla birlikte Kahire'de hastanede yatan Ghafouri'ye 24 tüp yılan serumu verilecek.

Tüm bunlarla birlikte Antalya'nın Beldibi mahallesinden Jandarma Karakolu'nu 3 yıl önce arayan bir kişi, illüzyonist Aref Ghafouri'nin sosyal medya hesaplarında, evindeki kaplan ile fotoğraflar paylaştığını belirterek, Ghafouri'ye dair bir ihbarda bulunmuştu. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, durumu Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine belirtti. 

Ghafouri'nin kaplanına 'vahşi hayvanların ev ortamında bakılmasının ve bir ilden başka bir ile nakledilmesinin yasak olması' nedeniyle el konuldu. Kaplanın yapılan tahlillerde ayak tırnaklarının çekildiği belirlendi. 

Aref'in Epikriz Raporu 

Bir DHA muhabiri de Aref Ghafouri'nin Mısır'a götürülmeden tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki epikriz (çıkış özeti) raporuna ulaştı. Ghafouri'nin klinik çıkış raporunda ise şunlar yazıyor:

"Kobra türü yılan sokması nedeniyle dış merkezden tarafımıza yönlendirilen hasta, hastanın sağ ön kol bileğe yakın bölgede ısırığı mevcut, hasta yoğun bakım uzmanı Dr. Özlem Çakın tarafından kabul edildi. Hastanın mevcut ısırığı evre 2 olarak değerlendirilmiş olup, sağ ön kolda ve dirseği geçmemektedir. Hastanın nörolojik muayenesinde olağandır. Duyu motor defisit bulunmamaktadır. Kraniyal muayene olağandır. Patolojik refleks yoktur. Hastanın kan tablosunda geliş değerinde hematotoksisiteye bağlı olası pantitopeni tablosu yoktur. Hastanın ön kolu atele alıp lezyon bölgesi işaretlenmiş olup, kompartman ve ödem açısından lezyonun ilerleme takibi yapılmaktadır."

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/kobranin-isirdigi-areften-haber-var-zehir-miktari-fazla-cikti-40899560
170
54
25
17
17
Emoji İle Tepki Ver
170
54
25
17
17