Koç Holding, Tek Kullanımlık Plastik Tüketimini Bitiriyor

64
2
1
1
0
Günümüzde çevre kirliliğinin en büyük pay sahiplerinden bir tanesi olan plastik atıklara dikkat çekilen 16. İstanbul Bienali’nde konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu’nun tek kullanım plastikler konusunda önlem alacağını söyledi.

Çevre kirliliği konusunda en çok dikkat çeken noktalardan bir tanesi de plastik atıklar ve büyük şirketler de bu konu hakkında çeşitli hassasiyetler gösterebiliyorlar. İşte bu şirketlerden bir tanesi de Koç Holding oldu. Koç’tan plastik kirliliğiyle ilgili yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

“21´inci yüzyılda iklim değişikliği ile birlikte en önemli çevre sorunları arasında gösterilen plastik kullanımı küresel bir meseleye dönüştü. 2016 yılında plastik üretimi yıllık 396 milyon tona ulaşırken, bu rakam dünya üzerinde her bir insan başına 53 kilogram plastiğe karşılık geliyor. Günümüzde, çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden plastik atığın neredeyse yarısından fazlasının tek kullanımlık ve son 20 yılda üretilmiş olması ise dikkat çekiyor”

Okyanuslarda yüzen devasa plastik atıklara verilen 'Yedinci Kıta', bu seneki İstanbul Bienali’ne de adını verdi. 16. İstanbul Bienali’ne katılan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, tek kullanımlık plastik tüketimine dair taahhütlerde bulundu.

Plastik atıklar

16. İstanbul Bienali

16. İstanbul Bienali’nde konuşan Levent Çakıroğlu, çevre kirliliğine ve plastik atık konusuna dikkatleri çekti. Pasifik Okyanusu’ndaki Yedinci Kıta’yı insan atıklarının oluşturduğunu söyleyen Çakıroğlu “Pasifik Okyanusu´nun ortasında bulunan bu plastik yığınının büyüklüğünün 3 milyon metrekareden fazla olduğu biliniyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul Bienali’nin de dikkat çektiği plastik atık konusunun bir süredir Koç Topluluğu’nun da gündeminde olduğunu belirten Çakıroğlu, bu konuda çözüme katkı sağlayacak adımlar atmaya hazır olduklarını ve bu konuda başlangıç noktası olarak tek kullanımlık plastikleri gördüklerini ifade etti.

Koç Topluluğu

Çakıroğlu, hedef olarak 2020 sonunu işaret etti ve “90 bini aşkın çalışma arkadaşımızın yer aldığı tüm Koç Topluluğu şirketleri ve kuruluşları olarak 2020 sonuna kadar tek kullanımlık plastik tüketimine son vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Öncelikle tek kullanımlık plastiklerin yerine kullanılabilecek alternatifleri belirleyecek, yeniden kullanımı ve geri dönüşümü artıracağız” dedi.

Bu taahhüdün bir başlangıç olduğunu, ilerleyen dönemlerde plastiğe yönelik çalışmaların kapsamını genişleteceklerini ifade eden Levent Çakıroğlu, şirketlerinde bu konuya yönelik farklı odak alanlarında çalışmaların mevcut olduğunu söyledi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/turk-sanayi-devi-tek-kullanimlik-plastik-tuketimini-bitiriyor-5437163/
64
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
64
2
1
1
0