Köpekler, Hislerinizi Yüzünüzden Okuyabiliyor

41
23
4
3
3
İnsanların en iyi ve en sadık dostları olarak anılan köpekler, hislerinizi yüzünüzden okuyabiliyor. Birçok insanın dahi sahip olmadığı bu davranış biçimi, köpeklerde oldukça fazla karşımıza çıkıyor.

Bakışlarıyla dahi içimizi ısıtan dostlarımız köpekler, insanların ne hissettiğini yüz ifadelerinden anlayabiliyorlar. İlginç bir şekilde bu davranış biçimine sahip olan köpekler, kafalarını sola çevirdiklerinde bir insanın öfkeli, korkak veya mutlu olduğunu tespit edebiliyor. Öte yandan bir kişinin yüz ifadesi karmaşıksa, köpekler zıt bir şekilde kafalarını sağa doğru çeviriyor.

Eğer kötü bir gün geçirdiyseniz, köpekler bunu anladığında kalp atışları hızlanır. İtalya’da bulunan Bari Aldo Moro Üniversitesi’nde görev alan Marcello Siniscalchi, öğrenme ve davranışlar üzerine yaptığı çalışmalarda, köpekler ve insanlar arasındaki birçok duygu alışverişini tespit etti.

Köpeklerin, insanları anlamak için beyinlerinin farklı bölgelerini kullandıklarını ortaya çıkaran çalışma kapsamında, insanlar ile yakın temas içerisinde yaşayan köpeklerin, daha rahat iletişim kurdukları ortaya konuldu. Bunlara ek olarak, köpeklerin sizi anlaması için sadece yüzünüzü görmeleri de gerekli değil. Sesinizden ve kokunuzdan da bizleri tespit eden dostlarımız, aslında oldukça gelişmiş içgüdülere sahipler.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-06-dogs-written.html
41
23
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
41
23
4
3
3