Korkunç Şekilde Katledilmiş Askerlerin Olduğu Binlerce Yıllık Kalıntı Keşfedildi!

29
7
3
3
2
İngiltere’deki bir otoyol kazısı çalışmaları sırasında, antik Roma İmparatorluğu’na ait olduğu tespit edilen geçici bir askeri kampın kalıntıları keşfedildi. Askerlere ait iskeletlerin de bulunduğu alandaki iki asker kalıntısı, acı dolu ölümlerini gözler önüne serdi.

Antik Roma İmparatorluğu, bugünkü Avrupa kıtasının pek çok bölgesini sınırları içinde bulunduruyordu. Zenginlik ve refahın yüksek olması dolayısıyla askeri seferleri sık sık düzenleyen Roma, sınırlarını bir dönem sürekli genişletmişti. Şimdi de o dönemin dev imparatorluğuna ait bir dizi kalıntı, aradan geçen onca yılın ardından İngiltere’de bulundu. 

Tuhaf olan şey bu yerin oldukça uzun süre öncesinden kalması değildi. The Guardian’a göre alanda bulunan iki askerin bacakları vahşice, canlı canlı vücutlarından ayrılmıştı. T pozisyonunda yerleştirilen askerler, bu şekilde yerde uzanırlarken bacaklarının kesildiği anlaşıyordu. Ayrıca her ikisinin de kafatasları, son derece ciddi darbelerle paramparça edilmişti. 

Her iki askerin de Britanya adasına Roma’nın hükmettiği dönem olan MÖ 410 ila 43 yılları arasında ya da 5. ila 6. yüzyıllar arasında bölgedeki Anglo-Sakson döneminden kaldığı düşünülüyor. Bu konuda henüz net bir veri bulunmamakla beraber, çevredeki eşyalar askerlerin Roma asıllı olduğunu gösteriyor. 

Arkeologlar söz konusu iki askerle ilgili oldukça ilginç teorilere sahipler. Bu teorinin kaynağı ise batıl inançlar. Askerlerin yaralı bedenleri öldükleri düşünülüp bırakılınca, canlanmasını beklemeyen diğer insanlar onları bu şekle getirmiş olabilir. Bahsi geçen dönemlerde İngiltere dolaylarında ölüme ilişkin benzer inançların ya da korkuların olduğu biliniyor. Bir diğer mantıklı teori ise diğer asker üzerinde korku salmak için bir nevi uyarı niteliği taşımaları. 

İngiltere’de aynı bölgede devam eden yol yapım çalışmaları, arkeoloji ekibinin denetimi altında sürdürülüyor. Bölgede Roma ve Saksonlara dair pek çok kalıntının bulunması çalışmaları aksatıyor.

Kaynak : http://www.iflscience.com/editors-blog/these-legless-romans-suffered-a-particularly-horrible-death-/
29
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
7
3
3
2