Bir Koşucu, Bitime 500 Metre Kala Yıldırım Düşmesi Sonucu Hayatını Kaybetti

80
5
2
0
0
ABD'de düzenlenen uzun mesafeli koşu yarışmasında bir koşucu, bitiş çizgisine yarım kilometre kala yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Vahim olay, organizasyondaki herkesi hüzne boğdu.

Uzun mesafe koşucusu Thomas Stanley, 50 kilometrelik bir yarışın bitiş çizgisine yakın bir bölgeye yıldırım düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. Thomas Stanley, ABD’de yılda ortalama 27 kişinin hayatını kaybettiği bu hava olayında vefat ettiğinde, Kansas Elk City State Park’taki bitiş noktasına sadece 500 metre uzaklıktaydı.

Yarışın organizatörü olan Carolyn Robinson, yarış gününün sıcak ve güneşli başladığını ancak ani bir şekilde çıkan bir fırtınanın bölgeyi etkisi altına aldığını belirtti. Üç yaşında bir çocuk babası olan 33 yaşındaki Stanley’in fırtınanın en şiddetli olduğu anlarda bitiş çizgisi bölgesine yaklaştığı belirtildi.

Yarış komitesi, Stanley’in 11. olduğunu ilan etti:

Yıldırım düşmesi sonucu, organizasyonda yarışmacı olarak bulunan doktorlar Stanley’e anında müdahale ettiler fakat hayata döndürmeyi başaramadılar. Robinson, “Doktorlar ellerinden gelen her şeyi yaptılar ancak olmadı” açıklamasını yaptı. Thomas Stanley’in eşi Ashley Stanley, kocasının ölümüne hâlâ inanamadığını ve en yakın arkadaşını, hayat dostunu kaybetmenin acısını yaşadığını belirtti.

Stanley, bitiş çizgisine ulaşamadan vefat etmesine rağmen yarışın organizatörleri, Stanley’i yarışın bitiş listesine ekledi. Gerekli mesafeyi tamamladığı söylenen Stanley, 104 kişinin yarıştığı koşuyu 11. sırada tamamladı. Stanley’in arkadaşı olan Ben Davis, Stanley’in daha önce iki kez 100 kilometrelik yarışlara katıldığını ve bunu kâr amacı gütmeyen kuruluşlara destek için yaptığını söyledi. Stanley, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Kansas Liderlik Merkezi’nde görev alıyordu.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/news/world/americas/runner-killed-lightning-kansas-thomas-stanley-flatrock-trail-elk-city-a9128216.html
80
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
80
5
2
0
0