Kripto Para Borsasının Devlerinden Binance, Büyük Bir Hack Olayına Maruz Kaldı

10
10
3
2
2
Kripto para al sat işlemlerinin gerçekleştiği en büyük borsalardan olan Binance, büyük bir hacklenme olayıyla karşı karşıya. Çalınan Bitcoin miktarının 7.000 civarında olduğu söyleniyor.

Kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir haberle karşınızdayız. Bugüne kadar kripto para birimleri üzerinde manipülasyon iddialarıyla gündeme gelen 'Binance', bu kez de büyük bir bir vurgunla karşı karşıya kaldı. Çalınan Bitcoin miktarı 7.000 civarında ve değeri yaklaşık 40 milyon dolar. Borsanın sıcak cüzdanından çalındığı belirlenen Bitcoin'ler farklı bir cüzdana aktarıldı. Binance tarafından yapılan açıklamalarda bilgisayar korsanlarının API anahtarlarını ve iki faktörlü doğrulama kodlarının çalındığını belirttiler. Elbette diğer bilgiler de çalınmış durumda. 

"Sıcak Cüzdan nedir?" diye soracak olursanız, sıcak cüzdan kripto paraların internet ortamında bekletilmesidir. Şöyle ki; sahip olduğunuz 1 Bitcoin var diyelim. Siz 1 BTC'nin yarısını borsada değerlendirmek istiyorsunuz ve yarısını da saklamak istiyorsunuz. Borsada değerlendireceğiniz kısım sizin sıcak cüzdanınızı, diğer kısmı tamamen offline olarak saklamak ise soğuk cüzdanınızı oluşturur.

Binance tarafından yapılan açıklamalara göre çalınan Bitcoin miktarı, borsanın toplam varlığının yüzde 2'sini oluşturuyor. Ayrıca Binance'ın güvenlik sistemlerinin uyarıları sonucunda para çekme işlemlerinin durdurulduğu ifade ediliyor. Binance tarafından yapılacak olan soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar da borsaya kripto para yatırılamayacak ve borsadan kripto para çekilmesi engellenecek. Bu durumun ne kadar süreceği ise netlik kazanmadı. Şu an için bu hırsızlık olayından kaç kişinin etkilendiği bilinmiyor. Ancak yapılan açıklamalarda bu kaybın Binance tarafından 2018 yılında kurulmuş olan güvenlik varlık fonu (SAFU) tarafından karşılanacağı bildirildi.

Yaşanan hack olayının ardından sosyal medyada konuyla ilgili pek çok düşünce paylaşıldı. Bu düşüncelerden en dikkat çekici olanı ise Bitcoin'in yükselmeye başladığı bir dönemde neden böyle bir durumun yaşandığıydı. Zaten çok uzun zamandır yatırımcısını üzen kripto para piyasalarında böyle bir hack olayının gerçekleşmesi Bitcoin'i nasıl etkileyecek, zamanla göreceğiz.

Saatlik grafikler incelendiğinde ise gece saatlerinde ciddi bir düşüş yaşayan Bitcoin, şu an 5.800 dolar (yaklaşık 36 bin TL) seviyelerinde devam ediyor. 

Yaşanan bu gelişmeler neticesinde kripto para piyasalarına olan güven bir kez daha sarsılmış oldu. Şu ana kadar büyük borsaların neredeyse tamamı bir şekilde hack olayına maruz kaldılar. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/05/07/binance-breach/
10
10
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
10
10
3
2
2