Kripto Para Borsası Coinrail Saldırıya Uğradı, Bitcoin Dibi Boyladı!

16
13
8
5
2
Güney Kore merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinrail, siber saldırıya maruz kaldığını açıklayınca Bitcoin rekor bir düşüş yaşadı. Milyonlarca yatırımcının kullandığı borsa, küresel piyasa açısından büyük önem arz ediyor.

Kripto para borsaları, ticari açıdan siyasi sınırların geçerli olmadığı bir yatırım ortamı sunuyor. Bu nedenle yatırımcı sayılarının çok olduğu bölgelerde gerçekleşen radikal hareketlenmeler, piyasanın geneli açısından önem taşıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinrail de bu borsalardan birisi.

Geçtiğimiz gece siber saldırıya maruz kaldığı açıklanan Coinrail yatırımcıların br anda yüklü şekilde geri çekilmesine yol açınca, piyasada ani bir hareketlenme yaşandı. Bitcoin'de en son 9 Nisan’da görülen 6.647 dolarlık düşük seviyeleri yeniden görüldü. 

Bitcoin’in değer kaybetmesine neden olan tek şey sadece Coinrail’den gelen saldırı haberi de değildi. Wall Street Journal, ABD’deki kripto para piyasası denetleyicilerinin 4 büyük yerel borsayı incelemeye başladıklarını bildirdi. Bu nedenle bu borsalarda meydana gelecek olası fiyat manipülasyonları da engellenmiş oldu. 

Bitcoin, Coinmarketcap verilerine göre dün başladığı düşüş hareketinden sonra 6.790 dolar dolaylarında hareketlendi. Yapılacak denetimlerin tamamlanması, Güney Kore gibi piyasalardaki borsalar için ortamın tekrar güvenli hale gelmesi durumunda yatırımcılar, tekrar yatırım yapmaya başlayacaklardır.

Bünyesinde 50 farklı kripto para birimini bulunduran Coinrail, dünyanın en büyük 98. kripto para borsası. Yaşanan saldırılar, 24 saat içinde 2.65 milyar dolarlık kayba neden oldu. 

Bitcoin ve kripto para piyasaları hakkında detaylar elimize ulaştıkça aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın :) 

Kaynak : https://bitcoinexchangeguide.com/coinrail-crypto-exchange-cyber-intrusion-hack-bitcoin-price-down-crypto-losses-all-around/
16
13
8
5
2
Emoji İle Tepki Ver
16
13
8
5
2