Küba'da Özel İnternet Kullanımı Yasallaştırılıyor

29
7
6
3
2
Küba'nın telekom tekeli Etecsa 29 Mayıs'ta yaptığı basın açıklamasıyla ülkede internet kullanımının yasallaştırılacağını duyurdu

Bireysel internet kullanımı konusunda en kısıtlayıcı ülkelerden biri olan Küba’da, evlerde internet kullanımı yasallaştırılıyor. Hükümetin Çarşamba günü yaptığı açıklamayla birlikte, Kübalılar evlerinde ve iş yerlerinde modem ve kablosuz ağları kullanarak yasal bir şekilde internete erişebilecek.

29 Mayıs’ta yayınlanan internet reformuyla birlikte, Küba’da internet özel ağlarının kurulmasına ve bağlantı ekipmanlarının ithalatına izin verilecek. Küba halkı zaten kaçak bir şekilde kendi ürettiği ekipmanlarla internete bağlanma mücadelesi veriyordu. Ülkede özel internet ağlarının kurulmasını yasallaştıran tasarı, 29 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

Küba, internet kullanımı konusunda ABD ambargosu ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle Kuzey Amerika kıtasının en geri kalmış ülke olarak göze çarpıyor. Hatta ülkede 2013 yılına kadar internet kullanımı sadece otellerde konaklayan turistlerin kullanımına açıktı. Hükümet o dönemden bu yana ülkedeki internet bağlantısının güçlendirmeyi öncelikli hedeflerinden biri haline getirmiş ve açık alanlardaki Wi-Fi bağlantı noktaları ile mobil interneti tanıtmıştı.

Söz konusu yasağın kaldırılması, ülkedeki özel sektör için de önemli bir gelişme olarak kabul edilebilir zira Küba’da internet devlet tekelinde sağlanıyor. Küba’da internetin yasallaşmasıyla birlikte halk, ekonomik ve sosyal anlamda özgürlüğe kavuşabilir.

Kaynak : https://news.wjct.org/post/cuba-finally-connects-internet-too-bad-us-has-disconnected-cuba
29
7
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
7
6
3
2