Küba, Ülke Çapında Mobil İnternet Hizmetine Kavuşuyor

24
8
4
3
1
Dünya geneline bakıldığında internet kullanım oranları en düşük ülkelerden birisi olan Küba'da hükumet, yeni bir organizasyon başlatmaya hazırlanıyor.

Komünist rejim ile yönetilen Küba, bir yandan ABD ambargosu, bir yandan hükümetin kamuya karşı düşük hoşgörüsü ve bir taraftan da kaynak eksikliği nedeniyle, dünya üzerindeki internet erişimi en az olan ülkeler arasında yer alıyor. Küba hükümeti ise bu durumu biraz daha düzeltmek açısından yıl sonuna kadar ülke genelinde mobil internetin yayılmasını sağlayacak yeni bir program başlattı. Başkan Miguel Diaz Canel tarafından yapılan açıklamaya göre ekonomiyi canlandırmak ve Kübalılara devrim niteliğinde yenilikler sunmak için devlet harekete geçecek.

Küba’da sektör tekelinde olan operatör sağlayıcı ETECSA ile birlikte yürütülecek olan kampanya dahilinde, şirketler, elçiliklerden bazı müşteriler ve gazeteciler hizmeti ilk almak isteyen kişiler arasında geliyor. ETECSA’nın hedefinde ise bu yılın sonuna kadar internet hizmetini en az 5 milyon kişiye ulaştırmak var.

Analistler tarafından yapılan eleştirilere göre ise hükümetin ülke vatandaşlarına internet sunarak insanlar üzerindeki etkisini azaltarak kontrolünü kaybedeceği savunuluyor. Bilindiği üzere Küba medyası, büyük ölçüde ülkenin tek partili devlet kanallarına bağlılar ve bu yönde propaganda yürütüyorlar. Geçtiğimiz Temmuz ayında konuşma yapan Küba devlet başkanı Miguel Diaz Canel, devrimin içeriğinin internete konulması gerektiğini, sahte-kültürel, banal ve kaba içeriklerin zorbalığına karşı koymak amacıyla vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.

Küba’da WiFi erişim noktaları için günlük bağlantı ücreti olarak işletmeler aylık 30 dolar, günlük 1 dolar ödeme yapıyorlar. Bu tutar o bölgelerde de oldukça ciddi rakamlara tekabül ediyor. Önerilen mobil internetin hangi ücretlerden vatandaşlara sunulacağı hakkında ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor fakat ETECSA mobil internet için aylık 4GB kullanım bedeline 45 dolar ücret istiyordu.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/18/cuba-mobile-internet-phones-nationwide/
24
8
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
8
4
3
1