Kullanıcıların %89'u Akıllı Telefon Alırken Kameraya Göre Seçim Yapıyor

33
14
9
7
6
Yapılan geniş kapsamlı anketler sonucunda kullanıcıların akıllı telefonlarda en çok neye dikkat ederek seçim yaptıkları ortaya çıktı.

Akıllı telefon sektörü aldı başını gidiyor. Günümüzde neredeyse her akıllı telefonun birbirine benzemesiyle sektör devleri yenilikçi cihazlar üretme çabasına girişti. Kullanıcılar ise bu kadar çeşitlilik arasında kendilerine en uygun akıllı telefonu seçebilmek için cihazların sundukları özelliklere dikkat ediyorlar.

Güney Asya'nın en büyük medya gruplarından birisi olan CyberMedia Research, akıllı telefon alırken kullanıcıların en çok neye önem verdiğine dair oldukça geniş kapsamlı bir anket gerçekleştirdi. Anket sonucunda kullanıcıların %89'unun öncelikle kameraya baktıkları sonucuna varılırken bunu; %87 ile pil ömrü, %79 ile RAM kapasitesi ve %72 ile hafıza kapasitesi takip etti.

Kullanıcıların akıllı telefondan beklentileri konusunda ise %92 ile cihazın genel kalitesi ilk sırada gelirken; bunu %90 ile cihazın performansı, %82 ile cihazın tasarımı ve %72 ile teknik servisin hizmeti takip ediyor. Anket çalışmasının 15 ila 30 yaş aralığındaki kişilerle gerçekleştirildiği ve güncel verileri yansıttığı da belirtilenler arasında.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/89-percent-smartphone-buyers-look-for-a-good-camera-cmr-survey-finds-2005971
33
14
9
7
6
Emoji İle Tepki Ver
33
14
9
7
6