Kullanıcıların Çok Sevdiği Hava Durumu Widget'ı, Android P ile Yeniden Hayatımıza Giriyor

17
8
4
4
3
Android cihazların kilit ekranlarına istediğimiz widget’ları eklemek maalesef artık pek mümkün değil. Android P sürümünde ise bu işlev kısmen geri gelecek gibi görünüyor.

Android kullanıcıları, kilit ekranlarına daha önceki sürümlerde birçok farklı widget’ı getirip ve özelleştirebiliyordu. Fakat sonradan gelen sürümlerle birlikte bu özellik, bazı nedenlerden ötürü kaldırılmaya başlandı. Kilit ekranında en çok kullanılan widget’lardan birisi olan “Hava durumu” aracı ise Android P ile birlikte yeniden ekranlara dönüyor.

Bu hava durumu widget’ı hakkında söylenecek çok fazla bir şey yok. Çünkü yeni işletim sisteminde bu özellik ekranda ufak bir simge halinde duracak ve hava sıcaklığını belirtecek. Yeni hava durumu aracı muhtemelen geliştirici sürümlerin ardından final sürümlerde de tüm cihazlardaki yerini almış olacak. Kilit ekranda hava durumu özelliği, ilk olarak Android P Beta 2 sürümünde ilk karşımıza çıktı ve kalıcı hale geldi. Aynı zamanda cihazınızı ortam moduna aldığınız zaman bu kısayol otomatik olarak kilit ekranındaki yerini alabilecek. 

Başlangıçta denenen ancak güncelleme almaması sebebiyle kararlı çalışmayan widget, artık kilit ekranında takvim etkinliklerinin yanı sıra kendisine de yer buldu ve güncelleme desteğine kavuştu. Yeni işletim sisteminde Google, kullanıcıların sıkça kullandığı ve sevdiği uygulamalardan birisini geri getirerek Android P'ye biraz daha zenginlik kazandırmayı başardı. 

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/07/07/android-p-shows-current-weather-conditions-lock-screen-ambient-mode/
17
8
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
17
8
4
4
3