Kurbanlarını Anında Felç Eden 'Sevimli' Yılan!

6
1
0
0
0
"Mavi Mercan" olarak bilinen yılan, çok kuvvetli bir zehre sahip. Avustralyalı bilim adamları, yılanın zehrinden ağrı kesici ilaç yapmayı düşünüyor.

Hiç, bir yılan tarafından ısırıldınız mı? Isırılmış ve hala hayattaysanız çok şanslısınız. Çünkü içlerinden bazılarının zehri hayatta kalabileceğiniz cinsten değil. Örneğin resimde gördüğünüz yılan sizi anında felç edebilir.

Bilimsel adı “Colliophis bivirgata” olan, halk arasında “mavi mercan yılanı” olarak bilinen bu hayvan, hayal edebileceğinizden kat kat daha tehlikeli. Güneydoğu Asya’da yaşayan bu canlının zehri öyle etkili ki, bir damlası ile vücudunuzdaki tüm sinirleri tetikleyebilir. Sonucunda vücut spazmları, felç ve korkunç bir ölüm yaşarsınız. Ortalama 1.8 metre olan yılan, hayatı boyunca renklerini koruyor. Elektrik mavisi ve neon kırmızısı renkleri ile ilgi çekici bir görselliğe sahip yılanın zehrine çare bulunamadı. Panzehiri olmamasının sebebi, geçtiğimiz yüzyılda sadece 2 insanı sokmuş olması. Bu yılan türü genellikle insanlardan kaçıyor.

Zehrinin bu kadar güçlü olmasının nedeninin, evrimsel olarak avını hızlıca yeme isteğinden kaynaklı olduğu söyleniyor. Avustralyalı bilim adamları ise mavi mercanın zehrinden ağrı kesici üretmeyi planlıyor. Umarız bir gün panzehiri de bulunur.

Kaynak : http://www.sciencealert.com/these-beautiful-snakes-hunt-cobras-with-unique-venom-that-might-someday-help-us-relieve-pain
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0