Pandeminin Nadir Güzelliklerinden: Küresel Enerji Talebi, 2. Dünya Savaşı'ndan Sonraki En Düşük Seviyeye İndi

39
2
1
0
0
BP'nin Dünya Enerji İstatistikleri Raporu yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre COVID-19 salgını, küresel enerji talebini 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en çok etkileyen durum oldu. Ancak olumsuz gibi görünen bu durum, en çok da üzerinde yaşadığımız gezegene yaradı.

Çok uluslu petrol şirketlerinden bir tanesi olan BP, 2020 yılına ilişkin "Dünya Enerji İstatistikleri" raporunu yayımladı. Şirket tarafından yayımlanan rapor, küresel enerji talebinde 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük düşüşün yaşadığını gösteriyor. Bunun nedeni ise tahmin edebileceğiniz üzere tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi.

BP'nin raporuna göre 2020 yılındaki küresel enerji talebi, yüzde 4,5 oranında düştü. Raporda yalnızca petrole göre de veri yayımlayan BP, geçtiğimiz yıl petrol tüketiminin yüzde 9,3 oranında azaldığını açıkladı. Bu da günlük 9,1 milyon adet varil petrolün kullanılmadığı anlamına geliyor. 2020 yılında tüketilen petrol miktarı, yaşanan düşüşle 2011 yılındaki miktarla neredeyse aynı seviyeye geriledi. 

Küresel enerji talebindeki düşüş, en çok gezegenimize iyi geldi

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu

BP'nin hazırladığı rapora göre 2020 yılında yaşanan küresel enerji talebindeki düşüş, en çok da Dünya'ya yaradı. Çünkü enerji tüketiminin düşüşü, karbondioksit salınımının da düşmesine yol açtı. BP'ye göre geçtiğimiz yıl, enerji nedeniyle karbondioksit salınımında yüzde 6,3'lük düşüş gerçekleşti. Bu da küresel ısınma belasını doğrudan etkileyen bir şeydi. Özetle Dünya, geçtiğimiz yıl daha az kirlendi.

Hazırladıkları rapor ile ilgili açıklamalarda bulunan BP Baş Ekonomisti Spencer Dale, COVID-19'un tüm büyük enerji krizlerini geride bıraktığını açıkladı. Örnek de veren Dale, Süveyş Kanalı krizi, petrol ambargosu, İran Devrimi ve Fukuşima'da yaşanan nükleer felaket gibi olayların hiçbirinin, küresel enerji talebini bu kadar etkilemediğini açıkladı. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57772968
39
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
39
2
1
0
0