Küresel Isınma Etkisini Gösteriyor: Boğucu Sıcaklar Giderek Artacak

127
28
11
10
7
Tüm dünyada görünen sıcaklık artışı, bildiğiniz üzere ülkemizi de etkisi altına aldı. Küresel ısınmanın sebep olduğu bu boğucu sıcaklar, görünen o ki daha da artarak devam edecek.

Küresel ısınma, neredeyse kendimizi bildik bileli kulaktan kulağa yayılan bir sorundu, ancak son yıllarda başımıza bela olmaya başlayan bu durum, şimdilerde bizi kavuran sıcakların kollarına teslim eder hala geldi. Dünya çapında olağanüstü olarak artan sıcaklık kayıtları, ülkemizde olduğu gibi başka bölgelerde de can ve mal kayıplarına neden oluyor.

Rekor sıcaklıklara ulaşan Kuzey Amerika’da sıcaklık yüzünden 8 kişi hayatını kaybetti. 33 yılda bir meydana gelen bu rekor sıcak hava dalgası, Cumartesi günü itibari ile New York’ta uyarıya neden oldu. Öte yandan 26 Haziran’da 121.6 ° F (49 ° C) değerini göre Umman’da bir diğer uyarı alan bölgelerdendi.

Konuyu değerlendirme altına alan uzmanlar, sıcaklık değerlerinin artarak devam edeceği konusunda tüm bölge halklarına duyuruda bulundu. Sera gazlarının yıkıcı bir etki sağladığı zaten çoğu kişi tarafından biliniyordu ancak artık elde edilen bulguları çok daha somut bir şekilde görebiliyoruz. 1950 yılında yaşanan yaz ayları ile karşılaştırılan 2018 yaz ayları, bizlere arada uçurum bir fark olduğunu gösterdi.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5916967/Global-warming-blame-heat-records-worldwide-experts-warn-heatwave-continue.html
127
28
11
10
7
Emoji İle Tepki Ver
127
28
11
10
7