Kuşlar Havada Hiç Çarpışmadan Nasıl Uçabiliyorlar?

4
1
0
0
0
Dünya üzerinde tahimini değerlere göre 300 milyar tane kuş yaşıyor. Peki niçin havada uçarken birbirleriyle çarpışmıyorlar? İşte bizlere cevabı.

Dünya üzerinde tahmini 300 milyar yaşayıp, uçtuğu söyleniliyor. Queensland Üniversitesi araştırmacıları; ”Peki kuşlar okadar iç içeyken nasıl oluyorda havada birbirleriyle çarpışmıyorlar?” sorusu üzerine herkesin merakına açıklık getirmek için bir araştırma yapmışlar. Araştırmacılara göre kuşların bu özel manevra yeteneklerini öğrenmesini milyon yıllar içerisinde geçirdikleri evrime bağlıyor.

Ayrıca Queensland Üniversitesi, kuşların bu manevra yeteneklerini günümüzde seyahat etmek için bindiğimiz uçaklara’da eklenmesi durumunda çok daha güvenli ve hızlı ulaşımın münkün olduğunun altını çiziyor. Araştırmacılar, deneme çalışmaları için bir tünelde karşılıklı uçabilecekleri şekilde: birinci noktadan ikinciye, ikinci noktadansa birinciye doğru 2 adet muhabbet kuşunun uçmasını sağlıyor. Toplam 102 denemenin sonucunda ise hiçbir çarpışma gözlemlenmemiş.

Kısacası Queensland Üniversitesi tarafından, kuşların karşı karşıya gelme durumunda ya sağa yada yukarıya doğru uçdukları tespit edilmiş. Bu sebepten dolayı havada çarpışmadıkları tespit edilerek, bizlerin uzun zamandır bu konuyla ilgili olan merakımızı gidermiş oldular. Sonuç olarak tüm uçan varlıklar bu uçuşlarında farklı yeteneklerinin yanında ön sezi olarak bir reflekse sahipler ve onlarca uçuş saatine rağmen hiçbir yere çarpmadan uçuşlarını tamamlayabiliyorlar. (Cama kafa atma durumları hariç tabii)

Üniversitede yapılan teste ait videoyu da aşağıdan görebilirsiniz;

Kaynak : http://www.businessinsider.com/why-birds-dont-crash-in-midair-2016-9
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0