Kutuplar İçin Çok Acil Önlem Şart!

24
5
2
2
1
Dünyaca ünlü bir fotoğrafçının görüntüledi fotoğraflar, çok ama çok kısa süre içinde gerekli önlemleri almazsak, geleceğin hiç de parlak olmadığını gösteriyor.

Olağanüstü bir fotoğrafçı olan Diane Tuft muazzam bir yolculuğun sonuçlarını yayınladı ve kutuptaki erimenin endişe verici görüntülerini çekti. Fotoğrafçı uzun süren yolculuğunda Norveç'teki Kuzey Kutbunu ziyaret etti. ve Kuzey Kutup Dairesini belgelemek için Grönland buzdağlarını ziyaret etti. 

Bütün resimler, sanatçının "Arctic Melt: Ortadan Kaçan Manzara Resimleri" adlı dökümanında belgelendi.  Kuft, Architectural Digest'e şu ifadeleri kullandı: "Son 20 yıldır, manzara üzerinde yakalamaya odaklandım. Küresel ısınma, Kutupların dünyadaki diğer herhangi bir bölgeden daha hızlı erimesine neden oldu ve ben her şey yitip gitmeden önce manzara fotoğrafı çekmek zorunda kaldım. Umarım çalışmalarım, iklim değişikliğinin gerçek olduğunu ve çok geç olmadan önce küresel ısınma konusunu ele alan politikaları teşvik etmemiz gerektiğini kamuoyuna gösterecektir " ifadelerini kullandı.

Disko Bay ve Grönland.... Kaynaklar çarpıcı görüntüleri, uçaklarını ve teknelerini ve helikopterlerini kullanarak yolculuğunu tamamlayarak 2015 ve 2016 yaz döneminde belgeledi ve sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçlar tahmin ettiğimiz kadar endişe verici değil. Bir araştırmacı, "Bu inanılmaz bir deneyim olsa da, Arctic Ocean'la yaptığım gezintideki fotoğrafların ancak Kutup erimesinden kaynaklı olduğunu bilmek beni rahatsız etti.Eğer sınırları aşmazsak, Kutuplar hala dayanabilir.” ifadelerini kullandı.

24
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
2
2
1