Kuyruklu Yıldıza İndikten Sonra Kaybolan Uzay Modülü Philae Bulundu!

0
0
0
0
0
Kuyruklu Yıldıza İndikten Sonra Kaybolan Uzay Modülü Philae Bulundu!
Uzay aracı Rosetta’dan ayrıldıktan sonra 67P/Churyumov–Gerasimenko’ya iniş yapan ve bir daha sesi çıkmayan uzay modülü Philae bulundu.

Avrupa Uzay Ajansı, görev süresinin bitmesine bir ay kala Rosetta’dan ayrılarak 67P/Churyumov–Gerasimenko kuyruklu yıldızına konan fakat güneş ışığı alamadığı gerekçesiyle uyku moduna geçen uzay modülü Philae’nin fotoğraflarının geldiğini duyurdu. Philae, Rosetta’nın 2 Eylül’de çektiği fotoğraflarda kuyruklu yıldızın buzla kaplı derinliklerinde olduğu görülüyor. Modülün yeri tam olarak tespit edilmiş olsa da kırılan bazı parçalarından dolayı bir daha çalışmasının imkansız olduğu belirtildi.

Güneş enerjisiyle çalışan Philae, yine 12 Kasım 2014’te kuyruklu yıldıza iniş yapmış fakat enerjisini aldığı güneş panellerinin gölgede kalması sebebiyle 15 Kasım 2014’te uyku moduna geçmiş, Rosetta’nın 7 ay sonra güneşe yaklaşması sonucunda tekrar uyanmıştı. Modülün yeniden aktif hale geçmesini ise adına açılan Twitter hesabından ‘Merhaba Dünya! Beni duyabiliyor musun?’ mesajıyla öğrenmiştik.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0