Kuzey Buz Denizi’ndeki Sıcaklık Artışı İnanılmaz Boyutlara Ulaştı!

1
0
0
0
0
Kuzey Buz Denizi’ndeki Sıcaklık Artışı İnanılmaz Boyutlara Ulaştı!
ABDli araştırmacılar, Kuzey Buz Denizi’nin çok büyük bir bölümünde sıcaklığın normal değerlerinden 20 derece daha yüksek olduğunu açıkladılar.

Dünyanın iklim dengesi, maalesef gün geçtikçe çok daha tehlikeli boyutlara ulaşmaya devam ediyor. ABDli araştırmacılar, Kuzey Buz Denizi’ndeki sıcaklık seviyesinin normal seviden 20 derece daha fazla olduğunu belirttiler. Araştırmacılar, buna sebep olan durumun güneyden gelen yoğun sıcak havaya bağlıyorlar. Danimarka Meteoroloji Enstitüsü, geçtiğimiz hafta yaptığı ölçümlerde Kuzey Buz Denizi’nin 80. derece kuzen enlemindeki sıcaklığın normalde -25 derece olması gerekirken -5 derece olduğunu tespit etti. Bilim insanlarının genel kanısı ise sıcaklıkların ‘gerçekten’ çok fazla olduğu yönünde.

Norveç Kuzey Üniversitesi profesörlerinden olan iklim araştırmacısı Grete Hovelsrud, kutuplarda yaşanan bu iklim değişikliğinin bilim insanlarının öngörülerinden çok daha hızlı ve büyük çapta gerçekleştiğini belirterek yapılması gerekeni net şekilde söyledi: Sera gazlarının salınımını durdurmalıyız! 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0