Bir Fotoğrafçı, Şans Eseri Uçaktayken Kuzey Işıklarını Fotoğrafladı (Video)

30
8
1
1
1
Uçak ile seyahat eden bir fotoğrafçı, Kuzey Kutup Dairesi'nin üzerinden geçerken fotoğraf makinesini eline aldı. İlk başka gözüyle bir şey göremeyen fotoğrafçı, makinesinden çektiği fotoğraflara bakınca Kuzey Işıkları'nı gördü.

Fotoğrafçı Pierre T. Lambert, geçtiğimiz gün oldukça şanslı olduğunu gösteren bir olaya şahitlik yaptı. Pierre, Chicago’dan Güney Kore’nin başkenti Seul’a uçuş yapıyordu. Daha sonra Pierre, kutup dairesinin üzerinden geçerken fotoğraf makinesini çıkardı ve uçağın penceresinden fotoğraflar çekti.

Buraya kadar her şey normaldi ancak Pierre, kamerasından çekim yaptığı sırada şans eseri çıplak gözle görülemeyen Kuzey Işıkları’nı çekmeyi başardı. Pierre, çektiği fotoğafları YouTube kanalına yüklediği bir videoda anlattı.

Asıl hedef Samanyolu'nu görüntülemekti:

kuzey ışıkları fotoğrafçı

Chicago ve Seul arasında gerçekleşen tam 14 saatlik uçuşta uçak, Kuzey Kutup Dairesi'nin yakınlarında uçacak şekilde bir rota izleyecekti. Pierre, uçuş öncesinde "Belki de Samanyolu’nu çekmeyi başarabilirim" gibi düşüncelere kapılmıştı fakat birkaç saatlik uçuşun ardından gökyüzü hâlâ karanlıktı. Pierre, o anlar için "Uçuş sırasında bir ara, sanırım kalkıştan iki saat sonra 'Dışarıda ne varmış görelim’ diye düşündüm. Bir veya iki yıldız ve birkaç bulut gördüm" ifadesini kullandı.

Gördüğüyle hayal kırıklığına uğrayan Pierre, yine de şansını denemek istedi ve kamerasını çıkardı. Sony a7R III kamerasıyla birlikte 16-36 mm f/2,8 G-Master lensini uçağının camına dayayan Pierre, ISO ayarlarını da maksimuma getirdi ve 1,6 saniyelik pozlamayla fotoğraf çekti. Çektiği fotoğraf ise aşağıda gördüğümüz muhteşem görüntüyü ortaya çıkardı.

Objektife yansıyan harika auroralar:

kuzey ışıkları

Pierre, fotoğrafı ilk gördüğünde kendine inanamamış. Dışarıya baktığında gördüğü tek şey karanlık olduğundan yaptığı şeyin hayal olduğunu düşünmüş. Hatta çektiği fotoğraftaki ışıkların kumlanma sonucu ortaya çıktığını aklına getirmiş ancak çektiği görüntüler gerçekten de Kuzey Işıkları’na ait. Pierre, o anları şöyle anlatıyor: "ISO’yu düşürdüm, deklanşör hızını arttırdım ve bir fotoğraf daha çektim. Böylece halüsinasyon görmediğimin farkına vardım. Penceremin dışında gerçekten de Kuzey Işıkları vardı."

Pierre'in görüntüleri paylaştığı YouTube videosu:

Şoka uğrayan Pierre, fotoğrafı daha iyi çekebilmek için kamerasını 1,6 saniye pozlamaya, f/2,8 ve 20.000 ISO değerine ayarlamış ve durmadan fotoğraf çekmiş. Kabin içindeki yansımaların daha az görünür olmasını da engellemeye çalışmış. Ardından bir videoda bulunacak hızlandırılmış çekimi ortaya çıkarmaya yetecek kadar fotoğraf çekmiş.

Pierre’in bu tecrübesinden herkesin ders çıkarması gerekiyor. En önemli ders ise fotoğraf çekmek istiyorsanız fakat bir şey göremiyorsanız sürekli denemeye devam etmeye çalışmanız. Fotoğraf makinenize bir şans verin ve belki siz de böyle bir şey yakalayabilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/10/11/photographer-captures-invisible-northern-lights-out-his-airplane-window/
30
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
8
1
1
1