Kuzey Kore, Nükleer Silahlara Sahip Denizaltı Üretmeye Başladı

20
7
4
4
1
Kuzey Kore nükleer silahların bırakılması adına temaslara başlamış olsa da gelen bazı bilgilere göre nükleer denizaltı üretimi için çalışmalara başlandığı öğrenildi.

Güney Kore'nin askeri birlikleri tarafından toplanan bilgiye göre Kuzey Kore, nükleer silahlı balistik füzeleri ateşleyebilecek yeni bir denizaltı üzerinde çalışmakta. Kuzey Kore'nin ülkenin doğu kıyısındaki Sinpo limanında bu denizaltı üzerinde çalıştığı belirtildi.

Güney Kore istihbaratı, limanda hareket eden işçilerin ve malzemelerin farkına vararak, çalışmanın bir iç mekanda gerçekleştiğini belirtti. Güney Koreli bir diplomat, ABD hükümetinin bir kaynağını göstererek Ekim ayında bildirilen ABD askeri istihbaratının, geçtiğimiz yıl sonlarında limandaki benzer faaliyetleri fark ettiğini ve Sinpo tersanesinde yeni bir dizel-elektrik denizaltının inşa edildiğini tespit ettiklerini belirtti.

ABD istihbarat tahminleri, denizaltının 2.000 tonluk bir ağırlığa ve 36 metrelik bir yüksekliğe sahip olduğunu ve bu özellikler ile beraber Kuzey Kore donanması için inşa edilen en büyük denizaltı olduğunu belirtmekte. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve ABD Başkanı Donald Trump, Singapur'daki zirvede "nükleer silahlanmaya karşı" çalışmak için söz vermelerine rağmen henüz özel bir anlaşma imzalamamışlardı.

Beş ABD'li yetkili NBC News'e, Kuzey Kore'nin nükleer silahlar için zenginleştirilmiş uranyum üretimini artırdığını belirtti. Füze ve nükleer denemeler durmuş olsa da ABD'li bir yetkili, "Stokları azalttığına veya üretimini durdurduklarına dair bir kanıt yok" ifadelerini kullandı. Kuzey Kore, gemilerinin sayısı bakımından dünyanın en büyük donanmalarından birine sahiptir. Güney Kore'nin savunma bakanlığı Pyongyang'ın 430 yüzey gemisine ve yaklaşık 70 denizaltısına sahip olduğu tahmin ediliyor.

ABD bu zirvede Kuzey Kore'ye, Ağustos ayında yapılması planlanan büyük bir ABD-Güney Kore askeri tatbikatı olan Ulchi Özgürlük Muhafızı'nın durdurulması da dahil olmak üzere bazı tavizler verdi. Ancak Kuzey Kore'nin nükleer emellerini terk etmediğini gösteren kanıtlar ortaya çıktı. Bakalım ABD bu hamlelerden sonra Kuzey Kore'ye olan tavrında bir değişiklik sergileyecek mi?

Kaynak : http://www.businessinsider.com/north-korea-working-a-new-sub-capable-of-firing-nuclear-missiles-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=referral
20
7
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
20
7
4
4
1