Lamborghini, Araçlarının Yeni Güç Kaynağı İçin MIT ile Çalışacak

30
7
3
3
1
Lamborghini, hibrit ve elektrikli otomobil sektörüne adım atmak istiyor ancak bu araçlarda batarya kullanmak istemiyor. Lamborghini, otomobillerinde kullanacakları süper kapasitörler üretmek için MIT ile iş birliği yapacak.

İtalyan süper otomobil üreticisi Lamborghini, elektrikli ve hibrit otomobil sektörüne de adım atmak istiyor. Aventador ve Huracan gibi yüksek performanslı modelleriyle bilinen Lamborghini her ne kadar elektrikli otomobil sektörüne girmek istese de bunu diğer otomobillerin kullandığı sistemden farklı bir sistem kullanarak yapmayı amaçlıyor.

Günümüzde elektrikli arabalar çeşitli batarya tipleri kullanıyor. Farklı firmalar yeni batarya tasarımları ve teknolojileri geliştiriyor olsa da Lamborghini'nin sorunu tasarımla ilgili değil. İtalyan şirket direkt olarak bataryaları ortadan kaldırmayı planlıyor ve bambaşka bir fikirle ortaya çıkıyor. Lamborghini, otomobillerde batarya yerine süper kapasitörler kullanmayı planlıyor.

Lamborghini, süper kapasitör üretmek için MIT ile iş birliği yapacak

Lamborghini

Lamborghini, elektrikli otomobil sektörüne girdiğinde otomobillerinde kullanılacak olan süper kapasitörleri üretebilmek için Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Bu teknolojiyi ilk olarak Lamborghini Siàn ve Terzo Millenio konsept otomobillerinde gösteren Lamborghini, artık batarya üreten otomobil üreticilerine karşı dişli bir rakip olma planını devreye sokuyor.

MIT'nin kimya departmanı ve Lamborghini, otomobillerde kullanılacak süper kapasitörlerin daha geniş yapılı kullanılabilmesi için gerekli olan malzemelerin patenti için bir başvuruda bulundu. Lamborghini ve MIT'nin bu patent başvurusundaki iddialara göre üretilen süper kapasitörler, mevcut teknolojilere göre %100 yoğunlukta bir enerji artışı sağlıyor.

Lamborghini Sian

Lamborghini'nin ürettiği süper kapasitörler günümüz otomobillerinde kullanılan bataryalara göre çok daha fazla avantaj sağlıyor. Süper kapasitörler normal bataryalara göre çok daha hızlı bir şekilde şarj olabiliyorlar. Bunun yanı sıra daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olan kapasitörler daha fazla enerji depolayabiliyorlar.

Lamborghini'nin ne zaman bu teknolojiye sahip bir otomobil piyasaya süreceği veya teknolojiyi ne zaman tam olarak tanıtacağı bilinmese de bu kapasitörlerin Lamborghini Siàn ile gösterilen kapasitör ile neredeyse aynı olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/lamborghini-and-mit-file-patent-for-new-supercapacitor-technology/
30
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
3
1