LastPass ve 1Password Şifre Uygulamalarından Hangisi Daha İyi?

15
5
2
2
1
Sektörün önde gelen iki şifre yöneticisi uygulamalarından olan LastPass ve 1Password'un artıları ve eksilerini sizler için sıraladık.

Söz konusu parola yöneticisi olduğu zaman, dünya genelinde en çok kullanılan ve tercih edilen iki adet uygulama akla gelir. Bunlar LastPass ve 1Password’dur. Peki, çevrimiçi deneyimlerinizi en stressiz ve mükemmel hale getirmek üzere tasarlanan bu iki güvenlik yazılımından birini seçmek zorunda olsaydınız, tercihiniz hangisinden yana olurdu? Bu sorunun doğru cevabını bulmak için değinmemiz gereken bazı püf noktalar var.

LastPass ve 1Password arasında seçim yapabilmek elbette kolay değil. Çünkü her iki uygulamanın da birbirinden özel çeşitli yetenekleri var. Bu iki programı birbirinden ayıran farklılıklar ve opsiyonlar, sizin kullanım amacınıza göre en uygun yazılımı seçmeniz için iyi bir yol olabilir. Sizlere en uygun şifre yöneticinizi seçmek için yazımızın devamına bakabilirsiniz.

1Password’un Artıları ve Eksileri (100 üzerinden %89)

  • +Kolayca giriş yapabilme özelliği
  • +Şifrelerden daha fazlasını depolayabilme yeteneği
  • +Birden çok profil oluşturabilme özelliği
  • -Ücretsiz sürümü yeteri kadar iyi değil
  • -Kullanabilmek için uygulama ve tarayıcı uzantılarına ihtiyacınız var.

LastPass Password Manager İncelemesi (100 üzerinden %77)

  • +Ücretsiz bir sürüme sahip
  • +Önemli verileri saklamak için mükemmel bir “Kasa” özelliği var.
  • +Sağlam bir şifre üreticisine sahip
  • -İnternet bağlantısı olmadığı zamanlarda şifreler kaybolabiliyor
  • -Tek seferde birden fazla şifre değiştirilemiyor

Tarayıcı Eklentisi Konusunda En İyisi LastPass

1Password, hangi durumlarda tarayıcı eklentisini, hangi durumlarda uygulamayı kullanmanız gerektiği konusunda biraz kafa karışıklığı yaratıyor. Bunun yanı sıra çoğu günlük görevlerden olan güvenli notlar oluşturmak veya verileri şifrelemek gibi işlemleri yapmak için uygulamayı açmanız gerekiyor.

LastPass ise bu konularda daha sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Her şeyi istediğiniz yerde (tarayıcı uzantısı da dahil) rahatlıkla tek bir noktadan yapabiliyorsunuz ve herhangi bir ekstra uygulama açmanıza gerek kalmıyor. Bu durum kağıt üstünde küçük bir ayrıntı olarak görülebilir fakat uzun vadede sürekli tarayıcı ile uygulama arasında geçiş yapmak zorunda kaldığınız zaman sıkılmaya başlayabilirsiniz. Bu açıdan tarayıcı konusunda LastPass doğru bir tercih.

Ücretsiz Sürümü En İyi Olan Uygulama LastPass

Şifre yöneticileri, internet bağlantısı olduğu durumlarda oldukça iyi çalışırlar ve düzinelerce şifreyi rahatlıkla kontrol edebilirler. Bundan dolayı aylık birkaç dolar ücretle abone olmak pekte mantıksız görünmüyor. Fakat ücretsiz sürüm kullanmak istiyorsanız ve para vermekten sakınıyorsanız o zaman tercihinizi LastPass’den yana kullanmak durumundasınız. Çünkü 1Password, tüm özellikleri dahil olmak üzere yalnızca 30 günlük bir deneme süresi sunuyor ve 30 günün sonunda satın almadığınız taktirde hiçbir özelliği artık kullanamıyorsunuz.

LastPass ise bu konuda biraz daha kullanıcı dostu bir uygulama. Ücretli sürümün yanında birde ücretsiz sürüm sunan şirket, yalnızca 1 cihazla sınırlı olacak şekilde zengin özellikleri hiçbir ücret ödetmeden kullanıcısına sunuyor. Ancak birden fazla cihaz kullanıyorsanız ödeme yaparak satın almak çok daha faydalı olacaktır.

Kullanıcı Arayüzü En İyi Olan Uygulama 1Password

Aslında LastPass ve 1Password olmak üzere iki uygulamanın da arayüzü oldukça kullanışlı. Fakat 1Password’un düzeninin ve kullanıcı deneyiminin LastPass’den daha samimi ve daha açık olması onu bu konuda biraz daha önde kılıyor. Zira 1Password, LastPass’e göre biraz daha doğal ve kullanıcı dostu. Uygulamanın bu özelliği yalnızca tarayıcı eklentisi için değil kendisi için de geçerli.

Kaynak : https://tech.co/lastpass-vs-1password-2018-07#lastpass-password-manager
15
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
5
2
2
1