İnsanı Hipnotize Eden Bu Lazer Makinesi ile iPhone Onarımları Daha Ucuza Gelebilir

12
10
6
2
1
Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük kabuslarından biri de ekran çatlamaları ve kırılmalarıdır. Böyle bir durumda, hele ki ekranı kırılan bir iPhone modeli ise cebinizden hatrı sayılır miktarda bir para çıkabiliyor; ancak geliştirilen yeni bir lazer makinesi, kullanıcılara çok daha hesaplı bir çözüm yolu sunabilir.

Haberin girişinde de bahsettiğim gibi, ekranı veya kendisi kırılmış bir telefonun tamiri her zaman pahalı bir süreçti; ancak son birkaç yılda markaların onarım fiyatları korkunç şekilde yükseldi. Örneğin, iPhone XS Max veya iPhone 11 Pro Max'teki kırık bir ekranın değiştirilmesi, AppleCare + desteği yoksa 329 dolara mal oluyor. Ülkemizdeki fiyat ise daha da gülünç: Tam 2.190 TL! 

Tabii, cam arka yüzeyi kırılan bir iPhone için bu fiyatlar çok daha yükseğe çıkıyor. Hal böyle olunca bazı durumlarda telefonu onarmak yerine yenisini almak daha mantıklı bir hareket olabiliyor. 

Gerçek adı Zack Nelson olan Amerikalı YouTuber JerryRigEverything tarafından paylaşılan videoda, bir lazer makinesinin iPhone X'in kırılan arka yüzeyini tamir ettiği görülüyor.

iphone X

Apple, 10’uncu yıl modeli iPhone X ile birlikte telefonlarının arkasında kalıcı bir yapıştırıcı kullanmaya başladı. Bu da, parçalanmış camın sökülmesini normal bir telefona kıyasla daha da zorlaştırıyor. Bununla birlikte telefonların arka camlarını lazer kullanarak çıkarmak için özel olarak tasarlanmış makineler de var. 

JerryRigEverything kanalı tarafından paylaşılan videodaki lazer makinesi 2.041 dolarlık bir fiyata sahip. Piyasada bu tür birkaç makine bulunuyor; ancak hepsi temelde aynı şekilde çalışıyor. Yüksek güçlü bir ışın, telefonunun diğer bileşenlerine zarar vermeyecek şekilde arka panelin altındaki yapışkanı tam olarak yakabiliyor. 

Tabii, bu lazer işleminde Apple logusuna ve iPhone yazısına veda etmek durumdasınız. Piyasada Apple logolu bir arka cam bulmak oldukça zor; bu nedenle lazer işlemine başvuracaksınız, marka belirtisi olmayan bir yüzeyi kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Elbette iPhone’ları kırılan çoğu kişinin tercihi yine Apple’ın resmi onarım servisi olacaktır. Buna rağmen söz konusu makine, Apple'a karşı daha uygun fiyatlı bir alternatif sunmak isteyen küçük tamir atölyeleri için akıllıca bir yatırım gibi görünüyor.

JerryRigEverything kanalı tarafından paylaşılan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/10/07/iphone-repairs-could-become-much-cheaper-thanks-to-these-laser-machines/
12
10
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
10
6
2
1