Lazerlerin İçinden Geçebilecek Drone'lar İçin İlham Veren Kuş: Obi

0
0
0
0
0
Lazerlerin İçinden Geçebilecek Drone'lar İçin İlham Veren Kuş: Obi
İnsan gözüyle görünmeyen lazerleri algılayan ve onların içinden geçen Stanford Üniversitesi'nin kuşu Obi, drone ve robotlar için ilham kaynağı olacak.

Kuşların uçarken oluşturduğu vortekslerin daha iyi gözlenmesi ve böylelikle insan gözüyle görünmeyen ışınların görülerek kuşların bu lazer ışınlarından geçebilmesiyle ilgili araştırmalar sürdüren Stanford Üniversitesi tarafından kullanılan kuş Obi, koruma gözlükleriyle birlikte test uçuşlarında yer alıyor.

Bioinspriation and Biomimetrics dergisindeki makaleye göre bu gözlemlerle birlikte kuşların kalkış gücünün daha iyi bir şekilde incelenmesi konusunda da önemli rol oynayan Obi, drone'larda ve diğer insansız uçan robotlarda kullanılabilecek sistemler için bilim insanlarına ilham veriyor.

Bu testler esnasında kullanılan gözlük, insanların göremediği lazer ışınlarını ayırt edebiliyor ve kuşların uçuş hızıyla birlikte bu lazerlerden nasıl geçtiği gözlemleniyor. Bu test esnasında hiçbir kuşa zarar verilmiyor.

Bu gözlemlerle birlikte kuşlardan elde edilen veriler insansız hava araçlarına uygulanacak ve hem daha hızlı, hem daha güçlü hem de lazerleri ayırt edebilen insansız hava araçları üretilebilecek.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0