LEGO, Gelişmiş Bir Vitese Sahip Modeli 2020 Land Rover’i Duyurdu

43
3
3
0
0
Jaguar’ın Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 2020 model Land Rover Defender’i duyurmasının ardından LEGO, aracın çok detaylı bir modelini tanıttı. LEGO'nun bu modelinde oldukça gelişmiş bir vites kutusu bile var.

İngiliz otomobil üreticisi Jaguar, markalarından biri olan Land Rover’ın yeni Defender modelini Almanya’da tanıttı. Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımın hemen ardından bir başka firma, aynı aracı bir daha tanıttı, bu versiyon ise 'biraz' daha küçüktü.

Danimarkalı oyuncak üreticisi LEGO, Technic adıyla bilinen serisinin yeni üyesi olarak Land Rover Defender’ı tanıttı. 2573 parçalık sette aracın kendine has panelleri ve tekerlekleri de yer alıyor ancak esas dikkat çeken, bu modeldeki üç diferansiyelli tamamen bağımsız süspansiyon ve LEGO’nun ‘bu zamana kadarki en sofistike vites kutusu’ oldu. 

lego techinc land rover defender

LEGO technic serisindeki araçlar hem iç hem de dış ayrıntılara büyük önem verilen setlerdir. Bu durum yeni Land Rover’da da değişmiyor. Arka koltuğu öne yatırdığınızda dört ileri vites kutusu ortaya çıkıyor. Bu vitesi yüksek ya da alçak menzil için değiştirerek araçtan ‘maksimum verimi’ alabiliyorsunuz. Kaputun altında ise sıralı altı pistonlu motor yer alıyor. Aracın detayları gerçekten de gerçeğe oldukça yakın duruyor. 

Bu modelin bağımsız, yaylı süspansiyonu bulunuyor ve aracı ideal dengeye getiriyor. Ayrıca aracın tamamen fonksiyonel olan tekerleklerini direksiyon veya aracın üzerinde bulunan tutacakla yönlendirmek mümkün. Aracın üstü açılabiliyor, çekme vinci çalışıyor, içinde depolama gözleri bulunuyor. Araç her anlamda orijinalinin minik bir kopyasının özelliklerini taşıyor. 

lego technic land rover

LEGO technic Land Rover Defender, 1 Ekim’den itibaren küresel olarak satın alınabilir olacak. Aracın fiyatı ise 200 dolar olacak. Renk seçenekleri arasında ise zeytin yeşili, gri ve siyah yer alacak. 

Kaynak : https://www.designboom.com/design/lego-2020-land-rover-defender-09-12-2019/
43
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
43
3
3
0
0