Lego ile Yapıldığına İnanamayacağınız 10 Şey

68
10
4
4
2
Neredeyse hepimiz büyürken Legolarla oynasak da, bir çoğumuz o kadar kreatif değildi. Ancak bazı insanlar var ki, Legolar ile yaptıkları şeyler aklınızı başınızdan alabilir. Sizin için en ilginç olanları derledik.

Legolar, çoğumuzun büyürken sahip olduğu oyuncaklardandır. Hatta Legolar için Minecraft oyununun esinlenildiği oyuncak türü bile diyebiliriz. Birçoğumuz bu oyuncaklarla o kadar kreatif çalışmalar yapmamış olabiliriz. Ancak bu içeriğimizde sizlere sunacağımız legodan yapılmış eserler sizi gerçekten şaşırtabilir.

10. Lego robot:

Rubik küpü çözmek gerçekten ehemmiyetli bir iş olabiliyor. Hele bunu bir robota yaptırmak daha da ehemmiyetli bir iş. Olay Lego'dan yapılmış bir robotun rubik küpü çözmesine kadar gelince gerçekten daha da karmaşık bir hal alıyor.

9. Lego Mona Lisa:

Ünlü ressam Leonardo DaVinci tarafından yapılan Mona Lisa tablosu, günümüzde en çok bilinen ve üstüne komplo teorileri kurulan tablolardan biri. Tablodaki ana karakterin verdiği duygu, şimdilerde bile birçok sanat tarihçisi tarafından tartışılıyor. Bu tablo bir de Legolardan yapılınca tablonun gizemi iyice çözülemez olmuş.

8. Lego gitar:

Eğer müzik aletleri yapan bir zanaatkarsanız, bunun çok zor bir iş olduğunu bilirsiniz. El ile yapılan enstrümanların düzgün ses verebilmesi için büyük bir uğraş sarf etmek gerekir. Burada da gövdesi tamamen Legolardan yapılmış bir elektro gitar görüyoruz ve sesi de oldukça hoş diyebiliriz.

7. Lego kiraz ağacı:

Kiraz ağaçları Japonya’nın sembollerinden biridir ve festivalleri bile olur. Bunun anısına Japonya’daki LEGOLAND’te gerçek boyutta olan ve tamamen legodan yapılmış bir kiraz ağacı bulunuyor. Görüntüsü de oldukça hoş.

6. Lego 3B Japonya haritası:

Legolarla bir şeyleri inşa etmekte ne kadar iyi olduğunuz önemli değil zira her olayda olduğu gibi bunda da Japon bir çocuk hepimizden önde :) 2012 yılında yapılan bu 3 boyutlu harita, Japonya’nın fütüristik bir halini temsil ediyor.

5. Lego zürafa:

Bir hayvanın gerçek boyutlu bir maketini yapmak oldukça zor bir olay zira nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Boston’daki LEGOLAND’te bütün bu sorunları göz ardı ederek yapılmış gerçek boyutlu bir zürafa modeli bulunuyor.

3. Lego motor:

Şu ana kadar listelediğimiz şeylerde Legolar ile neredeyse her şeyi yapabileceğinizi fark etmişsinizdir. Buna Legodan yapılmış V8 bir motor da dâhil, üstelik çalışan bir motor.

2. Lego ev:

İnsanoğlu yerleşik hayata geçtiğinden beri birçok maddeden ev inşa ettiler. Günümüzde birçok kaliteli malzemeden evler yapılabiliyor ancak Legolardan yapılmış bu ev gerçekten hayrete düşürüyor.

1. Lego spor araba:

Bundan birkaç yıl önce size legodan çalışan bir spor araba yapılabileceği söyle muhtemelen dalga geçerdiniz. Ancak bu gerçek oldu; gerçek boyutta Bugatti marka bir spor araba tamamen Legolardan yapıldı. Lego Bugatti Chiron’un yapılması 13.000 saatten daha fazla sürdü ve yapım ekibinin içerisinde tasarımcılar, mekanikler ve elektrikçiler bulunuyordu.

Kaynak : https://listverse.com/2019/07/22/10-ridiculously-elaborate-things-made-with-lego-bricks/
68
10
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
68
10
4
4
2