Leica, SL'nin Yerini Alacak SL2 Kamerasını Duyurdu

8
1
1
0
0
Alman fotoğraf makinesi üreticisi Leica, yeni kamerası SL2’yi tanıttı. 2015’te duyurulan SL’in yerini alacak olan bu çok yönlü kamerada birçok gelişmiş özellik bulunuyor.

Leica, 2015 yılında duyurulan SL kamerasının yerini alacak, tam kare aynasız kamerası SL2’nin duyurusunu yaptı. Şirket, yeni 'çok yönlü' kamerasının "aynasız kamera pazarının atmosferini değiştireceğini” söyledi.

Leica’nın SL2’nin tasarımında odaklandığı şeylerden bir tanesi ergonomiydi. Şirket, SL2’nin kavraması rahat, zarif köşeli ve Leica’nın dijital M’ini hatırlatan kameranın arkasına yerleştirilen basit 3 düğmeli kontrolüyle gelişmiş bir ergonomiye sahip olduğunu söyledi.

SL2 özellikleri

Leica SL2

SL2, ayrıca gövde içerisinde yer alan sensör değişimli görüntü sabitleme özelliğini de duyurdu. SL lenslerden M lenslere adapte edilen bu özellik sayesinde herhangi bir lens kullanılırken sabitlemede 5,5 duraklama sağlanabilecek.

Kamerada 50–50.000 ISO aralıklı 47 MP tam kare CMOS sensör bulunuyor. Renk derinliği ise RGB (kırmızı, yeşil, mavi) kanalı başına 14 bit. Leica, sensörün 'eşi benzeri olmayan bir sahneleme detayına ve görsel kalitesine' sunacağını söylüyor.

Sensörün yanında çalışan Maestro III görüntü işlemcisi sıfır sanal deklanşör gecikmesi ve saniyede 10 kare çekim vadediyor. Bu çekim, elektronik örtücü aynayla birlikte saniyede 20 kareye kadar çıkabiliyor. Değişim için ertelenmiş sensör özelliği, ayrıca yeni çoklu çekim moduna izin veriyor. Bu modda kamera bir tripoda yerleştiriliyor ve her biri arasında yarım piksel sensör değişikliğiyle art arda 8 kare yakalanıyor. Sonuç kareleri daha sonra ultra yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla birleştiriliyor.

Leica SL2

Video çekim kısmına bakıldığında SL2, 4K çekimleri saniyede 60 karede, Full HD çekimleri saniyede 180 karede yapabiliyor. 10 bit görüntüler direkt olarak hafıza kartından kurtarılabiliyor. Ayrıca kameranın içerisinde gömülü kulaklık ve mikrofon girişleri ayrıca harici monitörler için HDMI bağlayıcısı bulunuyor.

Leica, yaptığı açıklmada 'Cine' modunun aktifleştirilmesi sonrası SL2’nin manuel olarak kontrol edilen sinema kamerasına (cine camera) dönüştürülebildiğini söyledi. Dayanıklılık tarafında da güçlü olan SL2’nin IP54 sertifikası bulunuyor. Yani bu cihaz, toza ve suya karşı dayanıklı. Kameranın arka tarafında, 3,2 inçlik, 2,1 MP çözünürlüğe sahip dokunmatik ekranın üstünde 5,76 MP’lik EyeRes elektronik kadraj yer alıyor.

Cihazda bulunan diğer özelliklerden bazıları ise şöyle: uzun pozlama sırasında gürültü azaltmayı kapatma, eş zamanlı olarak DNG ve JPEG dosyaları kaydedebilen iki SD kart yuvası, yüz / vücut algılama, Intelligent-AF ile hareketli obje takibi, odaklama için ince ayarlar yapma.

Leica SL2'nin tanıtım videoları:

Kaynak : https://petapixel.com/2019/11/06/leica-sl2-unveiled-with-in-body-image-stabilization-and-187mp-photos/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0