Lenovo'nun 'Bu Ne Şimdi?' Diyeceğiniz Katlanabilir Akıllı Telefonu Ortaya Çıktı

38
10
6
2
1
Lenovo'nun ilk katlanabilir akıllı telefonuna ait patent görselleri ortaya çıktı. Buna göre Lenovo, Samsung ile Huawei'nin cihazlarına hiç benzemeyen bir model geliştiriyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar, 2019 yılının en dikkat çeken akıllı telefon modelleri olacak gibi duruyor. Samsung ve Huawei, ilk akıllı telefon modellerini çoktan tüketicilerin beğenisine sundu. Xiaomi, Oppo ve Motorola gibi şirketlerin de katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı biliniyor. Yeni bir patent, Lenovo’nun da oyuna dahil olacağını gözler önüne serdi.

Patent görsellerine göre Lenovo, Samsung ve Huawei’den çok daha farklı bir kullanıcı deneyimi sunacak bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Patente göre Lenovo katlanabilir telefon, adeta bir televizyon kumandasıymışçasına ince ve uzun olacak. Fakat cihazın alt kısmı, tam ekran kullanılmadığı durumlarda katlanabilecek.

Cihaz, tam olarak ikiye katlanmak yerine yaklaşık 3’te 1’ini içe doğru katlayacak. Ekranın katlanan kısmında küçük bir ikinci ekran kullanıcıları karşılayacak. Ayrıca ana ekranın üst kısmı da muhtemelen bildirimleri göstermek için kullanılmaya devam edilecek. Yine de bu tasarımın ne kadar kullanışlı olacağı ön görülemiyor.

Samsung ve Huawei, defter benzeri bir katlama teknolojisi kullanarak cihazın küçük ve büyük iki ayrı ekrana sahip olmasını sağlamıştı. Ancak bu ekranlar, bir tablet kullanışlılığına sahip formattaydı. Lenovo’nun böylesine ince uzun bir ekran ile kullanıcılara nasıl bir kullanım avantajı sunacağı bilinmiyor.

Kaynak : https://mspoweruser.com/lenovos-new-patent-shows-a-foldable-phone-with-a-second-screen/
38
10
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
10
6
2
1