Lenovo Windows 10 İşletim Sistemli Mobil Cihaz Üretmeyecek

1
0
0
0
0
Genel olarak cihazlarında Android'i tercih etse de Windows Phone işletim sistemli telefonları ile de bilinen Lenovo, artık Windows sayfasını kapatıyor.

Lenovo bilgisayar pazarında ağırlığını koyduğu sırada, birden mobil pazara giriş yapmıştı. Android ve Windows Phone işletim sistemli fiyat performans cihazları ile pazarda da yavaş yavaş adından söz ettirmişti.

Ancak şirket COO'sunun açıklamalarına göre Lenovo için artık Windows Phone işletim sistemli (Windows 10 Mobile) cihazlar geride kalıyor.

Bunun nedeninin Windows 10 pazarının beklentinin altında ilgi görmesi ve Lenovo'nun firma ile fikir ayrılıklarına bulundukları neden olmuş.Windows ile ilgili yaşanan sözleşme sıkıntıların çözülebildiği taktirde bir kaç Lenovo markalı akıllı telefonlarda tekrardan görebilmemiz mümkün olabilir.

Windows işletim sistemli cihazlar sade kullanımı ile öne çıkıyordu. Fakat Microsoft Mağazası'nda bulunan uygulama sayısın yetersiz olması ve uygulamaların gerekli kalitede olmamaları Windows İşletim sistemine sahip cihazları tercih sıralarında gerilere atıyor. Bu konu göz önüne alındığında mobil cihaz pazarında daha fazla varlık göstermek isteyen Lenovo'nun kararı tutarlı sayılabilir.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/lenovo-says-it-has-no-plans-to-introduce-a-windows-phone
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0