Lenovo, Yeni Dizüstü Bilgisayar, Monitör ve VR Setini Duyurdu

5
0
0
0
0
IFA 2019 etkinliklerinde yeni ürünlerini tanıtan Lenovo, ürün portföyüne yeni dizüstü bilgisayar modelleri ve monitörler ekledi. Şirketin duyurduğu tüm ürünler günümüz teknolojilerini bünyelerinde taşıyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından bir tanesi olan IFA 2019 etkinlikleri başladı. Teknoloji tutkunları bu fuar sırasında üreticilerin tanıtacakları yeni ürünler hakkında bilgi sahibi olacaklar. IFA 2019 etkinlikleri kapsamında sahne alan şirketlerden bir tanesiyse Lenovo oldu. Lenovo, yeni dizüstü bilgisayarlarının yanı sıra yeni bir monitör ve bir de artırılmış gerçeklik ekipmanı tanıttı.

Lenovo'nun tanıttığı yeni dizüstü bilgisayarlar, şirketin daha çok iş amaçlı kullanıcılar için geliştirdiği ThinkBook serisinin geliştirilmiş versiyonlarından oluşuyor. Şirketin yeni dizüstü bilgisayarları, 10. nesil Intel işlemcilerden güç buluyor ve SSD depolama çözümleriyle de kullanıcılara yüksek bir hız sunuyor.

Lenovo

"ThinkBook 14" ve "ThinkBook 15" isimleriyle tanıtılan Lenovo'nun yeni dizüstü bilgisayarları, alüminyum yapıdaki şık tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Lenovo'nun iş odaklı geliştirdiği "ThinkShield" güvenlik bileşenlerini de bünyesinde barındıran yeni dizüstü bilgisayarlar, "Optane Memory H10" destekli Intel SSD'lerde destekleniyor ve DDR4 RAM'lerle geliyor.

Lenovo yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre bu dizüstü bilgisayarlar, geleceğin Wi-Fi standartı olan Wi-Fi 6 desteğine sahip ve kullanıcılara çok ciddi internet hızları sunabiliyor. Ayrıca Lenovo'nun yeni modellerinde, bilgisayarın açma tuşunun üzerine yerleştirilmiş olan parmak izi okuyucu sensörleri de bulunuyor ve bu sayede güvenlik, biraz daha üst seviyeye taşınıyor.

Tüm bu özellikleriyle birlikte duyurduğu yeni dizüstü bilgisayarların fiyatlarını da paylaşan Lenovo, ThinkBook 14 için 665 euro (yaklaşık 4.150 TL) istiyor. ThinkBook 15'in fiyatınıysa 675 euro (yaklaşık 4.250 TL) olarak belirleyen Lenovo, ürünlerin kasım ayı itibarıyla piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Lenovo monitör

Lenovo'nun IFA 2019 etkinlikleri kapsamında duyurduğu bir diğer yeni ürünüyse 27 inç boyutundaki "Lenovo Q27q" monitör. Bu yeni monitör, kullanıcılara QHD ekran çözünürlüğü sunuyor ve bir çift 3 wattlık hoparlörle birlikte geliyor. Lenovo'nun yeni monitörü, kullanıma bağlı olarak göz yorgunluğunu azaltmak için "TUV Rhineland Eye Comfort" sertifikasına sahip ve ayrıca "FreeSync" teknolojisini destekliyor. Bu bağlamda Lenovo'nun yeni monitörü hem oyun hem de iş odaklı kullanılabiliyor.

Şirket, bu monitörün 24 inç boyutlu bir versiyonunu da duyurdu. 24 inç boyutlu versiyon, FHD çözünürlük sunarken diğer özellikleriyle Q27q'ya benziyor. 

Lenovo, yeni monitör modelinin 27 inç boyutlu versiyonu için 299 euro (yaklaşık 1.890 TL) isterken, 24 inç boyutundaki model içinse 169 euro (yaklaşık 1.100 TL) istiyor. Lenovo'nun yeni monitörleri eylül ayı içerisinde piyasaya sürülecek.

Lenovo AR

Tüm bu ürünlerin duyurusuyla yetinmeyen Lenovo, yeni bir sanal gerçeklik setini de tüketicilerin hizmetine sundu. "Mirage AR" olarak adlandırılan bu setin artırılmış ve sanal gerçeklik oyunlarında kullanılabileceğini söyleyen Lenovo, "Marvel Dimension of Heroes" oyununda bu setten faydalanılabileceğini açıkladı. 

Lenovo'nun bu ürün için istediği ücretse 225 euro (yaklaşık 1.420 TL) ve ürün, eylül ayı içerisinde raflardaki yerini alacak.

  • Not: Ürünlerin Türkiye'ye gelmesi durumda fiyatlarında değişiklikler olabilir.
Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/laptops/news/lenovo-thinkbook-14-15-13s-14s-q27q-q24i-mirage-ar-ifa-2019-launch-specifications-2096552
5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0