Lexar, Yüksek Hızlı Taşınabilir SSD'sini Tanıttı

14
9
1
0
0
HDD'lerin yerini SSD'lere bırakmasıyla birlikte üreticiler de sürekli olarak daha iyi SSD'lerle karşımıza çıkıyorlar. Lexar da bunu yapan üreticilerden biri.

Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte disk tercihleri de değişmeye devam ediyor. Yıllar önce herkesin tercihi olan sabit disklere artık göz ucuyla bile bakmıyoruz. Sabit disklere olan tüm ilgi SSD'lere kaymışken bir yeni hamle de Lexar'dan geldi.

Lexar, 1996 yılında kurulmuş ve hafıza kartlarıyla adını duyurmuş olan bir şirket. Adını hafıza kartlarıyla duyurmuş olsa da markanın tanınmasına en büyük katkı bir SSD tarafından sağlanacak. Bahsi geçen bu SSD USB 3.1 Type-C bağlantısına sahip ve 1 TB, 500 GB ve 250 GB olmak üzere 3 farklı depolama seçeneğiyle tüketici karşılıyor.

1 TB depolama alanı artık herkes için normal olduğu için ilk bakışta ilgi çekici olmayabilir ancak bu SSD'nin en can alıcı noktası sunduğu okuma ve yazma hızı. Lexar Professional SL100 Pro Portable SSD adıyla duyurulan bu küçük canavar, taşınabilir bir SSD'ye göre fazlasıyla hızlı. 950 MB/s okuma hızına ve 900 MB/s yazma hızına sahip olan ürünün darbelere karşı dayanıklılığı da mevcut.

Ürünün Türkiye fiyatlarının ne alemde olacağı henüz belli değil ancak ABD'de 100 dolardan başlayan fiyatlarla satıldığını eklemeden geçmeyelim.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/dunyanin-en-hizli-1-tb-tasinabilir-ssdsi-tanitildi-41173077
14
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
9
1
0
0