LG Display, Apple Watch Sayesinde OLED Pazarının Devi Oldu

8
4
2
2
1
LG Display, Apple Watch sayesinde OLED pazarının küresel sağlayıcısı oldu. % 41.4'lük pazar payı ile rakiplerinin önüne geçen LG, takdir edilecek başarılara imza atıyor.

Akıllı saatlerde kullanım için organik ışık yayan diyot (OLED) ekran panelleri söz konusu olduğunda, LG Display rakipsiz olarak biliniyor. IHS Markit tarafından yapılan pazar araştırmasına göre, Güney Koreli ekran üreticisi LG, Apple'ın akıllı saatlerinin güçlü satışları nedeniyle, 2017'de akıllı saatler için OLED pazarını zirveye çıkarmayı başardı.

LG Display, Apple Watch için OLED'lerin tek tedarikçisi olmasına rağmen şimdi Samsung Display ile siparişleri paylaşıyor ve LG Display, Samsung'a iPhone'lar için ikinci bir OLED paneli sağlayıcısı olarak da katılabilir (şirket bunu doğrulamamasına rağmen, LG tarafından üretilen iPhone OLED'lerin sayısı 3 milyon ile 5 milyon ünite arasında). Raporda, “Geçen yıl LG ve Samsung'un, Apple'a akıllı saatler için toplam 14,75 milyon AMOLED ekran paneli sağladığı ve LG'nin panellerinin, 10.64 milyonluk bir sevkiyatının ardından % 70'in üzerinde bir paya sahip olduğu” bilgileri yer alıyor. Bu rakamlara dayanarak LG, % 41.4 pazar payı ile akıllı kol saatleri için OLED panellerinin en büyük küresel sağlayıcısı oldu.

Samsung Display, 8,95 milyon adet panelin ardından % 34,8'lik pazar payıyla ikinci oldu. Çin'deki EverDisplay Optronics ve AU Optronics sırasıyla %16,2 ve %5,7 pazar paylarıyla üçüncü ve dördüncü sırada yer alırken, Pekin merkezli OLED üreticisi BOE 2017 yılında 380.000 OLED ile listeyi tamamladı. Giyilebilir teknoloji pazarı devi Apple CCS Insight tahminlerine göre bu yıl 16 milyon dolar (geçen yıla göre% 60 artış) 2022'ye kadar da tahminen 29 milyar dolarlık bir gelir elde edecek.

Kaynak : http://www.idownloadblog.com/2018/07/09/lg-display-leading-provider-amoled-apple-watch/
8
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
2
1