LG G8s ThinQ ve LG Q60'ın Türkiye Lansmanı Gerçekleştirildi

26
7
6
5
2
LG, yeni nesil akıllı telefonları LG G8s ThinQ ve LG Q60'ın da aralarında bulunduğu yeni mobil ürünlerini tanıttığı bir lansman gerçekleştirdi. Webtekno olarak lansmanda gerçekleştirilen tüm duyuruları anlık olarak buradan sizlere aktarmaya çalıştık.

Güney Koreli teknoloji devi LG, yeni nesil mobil teknolojilerini tanıtmak için İstanbul’da bir lansman etkinliği düzenledi. Webtekno editör ekibinden Talha Kerem Kalfa, Türk tüketicilerin takdirini kazanmış teknoloji firmalarından biri olan LG’nin lansman etkinliğindeydi. Tanıtılan yeni nesil LG ürünleri ve LG Türkiye tarafından gerçekleştirilen açıklamaları anbean sizlere aktarmaya çalıştık.

LG’nin piyasadaki en güçlü akıllı telefonu olan LG G8s ThinQ ve şirketin fiyat/performans telefonu olan LG Q60’ın Türkiye lansmanının gerçekleştirildiği etkinlikte, cihazlar hakkında neredeyse tüm detayları öğrendik. Aynı zamanda Türkiye’de satışa çıkacakları tarihler ve Türkiye satış fiyatları da ortaya çıkmış oldu. LG Türkiye’nin İstanbul’daki lansmanında gerçekleşen tüm duyuruları aşağıdan öğrenebilirsiniz.

İşte LG'nin Türkiye'de satışa sunacağı yeni üst düzey akıllı telefonu LG G8s ThinQ:

lg g8s ThinQ

LG G8s ThinQ Teknik Özellikler:

  • 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 855 işlemci
  • 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı, 2 TB'a kadar hafıza kartı desteği
  • 6.2 inç Full HD+ OLED FullVision ekran
  • 12MP, f/1.5 + 13 MP geniş açı + 12MP, f/2.4 2x optik zoom destekli üçlü arka kamera
  • 8MP, f/1.7 ToF ön kamera
  • 3.550 mAh, Quick Charge 3.0 ve kablosuz şarj destekli destekli batarya

lg türkiye lansman

Hem LG G8s ThinQ hem de LG Q60, üçlü kamera kurulumları ve yüksek ekran/gövde oranları ile dikkat çekiyor

İşte LG'nin yeni nesil fiyat/performans telefonu LG Q60:

LG Q60

LG Q60 Teknik Özellikler:

  • 8 çekirdekli 2.0 GHz işlemci
  • 3 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, 2TB'a kadar hafıza kartı desteği
  • 6.26 inç FullVision ekran
  • 16MP PDAF + 5MP geniş açı + 2MP derinlik sensörü bulunan üçlü arka kamera kurulumu
  • 13MP ön kamera
  • 3.500 mAh batarya
  • MIL-STD-810G askeri seviye dayanıklılık sertifikası

q60 türkiye lansman

Üçlü arka kameraya sahip olan LG Q60, portre modu ve geniş açı modu gibi üstün özellikler sunuyor.

üçlü arka kamera

LG Türkiye Mobil Satış Direktörü Mustafa İlgün, LG G8s ThinQs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

lg türkiye

Yeni LG G8s ThinQ, Hand ID verilen özel bir biyometrik güvenlik teknolojisi kullanıyor. Şu an için yalnızca devlet kurumlarında kullanılan ve yakında ATM'lerde de kullanılması beklenen bu teknoloji, 50.000'de 1 hata oranı bulunan parmak izi teknolojisinin aksine, 100.000'de 1 hata payına sahip olan damar izi teknolojisi kullanıyor.

Ekrana dokunmadan telefonu kontrol etmenizi sağlayan yeni nesil teknoloji: Air Motion

air motion

Air Motion adı verilen teknoloji sayesinde ekrana dokunmadan gelen aramaları cevaplayabilecek ya da reddedebilecek, alarmları erteleyebilecek ya da kapatabilecek, ekran görüntüsü alabilecek, favori uygulamalarınız arasında geçiş yapabilecek, sesi açıp kapatabileceksiniz.

LG Q60'ın ana özellikleri şu şekilde;

q60 ana özellikler

Ekran görüntülerine bağlantı ekleyebileceğiniz özellik: Link Shot

link shot

LG Q60'ta bulunan Link Shot adlı özellik, geçmişte ziyaret ettiğiniz fakat şu anda ne olduğunu hatırlamadığınız internet sayfalarına erişim için bulunmaz bir nimet olabilir. Link Shot ile bir web sayfasının ekran görüntüsünü aldığınızda ekran görüntüsüne bağlantı ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede galerinizde kayıtlı görüntüyü kullanarak web sayfasına yeniden erişim sağlayabiliyorsunuz.

İhtiyacınız olan bilgiyi daima ekranda tutan özellik: Crop Shot

crop shot

Web sitelerinde dolaşırken hafızamızda tutamadığımız çeşitli bilgileri kullanmamız gerekebilir. Bu gibi durumlarda ihtiyacımız olan bilgilere ulaşmak için galeride bulunan görselleri kullanabiliyoruz ancak bunun için tekrar tekrar uygulamalar arasında geçiş yapmamız gerekiyor. Crop Shot ile herhangi bir görseldeki belli bir bölümü kırpabilir, ekranda sabit olarak tutabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan bilgileri girerken ekranın bir köşesinde bulunan ekran görüntüsü 'parçasını' kullanabiliyorsunuz.

LG Q60'ın fiyatı belli oldu. LG G8s ThinQ'in ise yaklaşık fiyatını biliyoruz

türkiye fiyatı

Etkinlik sırasında yapılan açıklamalara göre LG Q60, bugün itibarıyla Türkiye'de resmi olarak satışa sunuyor. Fiyat/performans ürünü olarak gösterilen LG Q60'ın Türkiye fiyatı 2499 TL olarak açıklandı. LG G8s ThinQ ise ağustos ayında raflardaki yerini alacak. Cihaz için net fiyat etiketi açıklanmamış olsa da fiyatın 6500 ila 7000 TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Günümüz popüler amiral gemileri ile kıyaslandığında fiyatın beklenenden 'bir tık' yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

26
7
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
26
7
6
5
2