LG, Kalemiyle Birlikte İki Kez Katlanabilen Bir Akıllı Telefon Patenti Aldı

10
3
1
1
1
Katlanabilir telefonlar, geleceğin akıllı telefon piyasasına yön verecek yeni cihazlar olarak nitelendiriliyor. Şu anda birçok üretici, katlanabilir telefon yapmayı düşünse de sadece 3 dev şirket, gerçek anlamda katlanabilir telefon çalışmaları yürütüyor ancak görünen o ki LG, katlanabilir telefonlarla ilgili yeni fikirler üzerinde çalışıyor.

Katlanabilir telefonlar, akıllı telefon pazarında ilerleyen süreçte yeni üst düzey segment olmaya aday bir kategori. Hâlihazırda 3 firma, katlanabilir telefon için çalışmalara başladı ve rakiplerine gövde gösterisi yaptı. Samsung, Huawei ve daha önce adını pek duymadığımız Royole, katlanabilir telefonlar için oldukça çaba harcıyor.

Bahsi geçen 3 firmaya ise bir marka daha eklenecek gibi görünüyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan LG, muhtemelen kendi katlanabilir akıllı telefon konsepti üzerine çalışıyor. Son zamanlarda piyasadaki etkinliğini artırmak için çabalayan LG’nin yeni bir patent görüntüsü ortaya çıktı.

lg katlanabilir telefon

Patentteki çizim; bir kez değil, iki kez katlanan ve etkili bir şekilde üç katmanlı bir ekran oluşturan telefonu ortaya koyuyor. Asıl ilginç olan ise patentteki çizimlerin gösterdiği üzere bu telefonun kalemle beraber katlanabiliyor oluşu. Kalem, telefon katlandığında ortaya çıkan boşluğu tamamlayacak şekilde telefonda yer alacak.

Stylus severler için bu, çok iyi bir haber zira Samsung Galaxy Fold’un S Pen’i desteklememesi, birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştı ancak yine de LG’nin bu konseptinin başarılı olup olmayacağı belli değil. Samsung ve Huawei, ortaya çıkan sorunlar nedeniyle katlanabilir telefonlarını hâlâ piyasaya sürebilmiş değil.

LG’nin buradaki fikri, bir LG Stylo Fold sürümü gibi cihazla yalnızca kapasitif bir kalemi birleştirmek olabilir veya bu patent, asla gerçekleşmeyecek olan bir fikre ait olabilir. Şirketler, üretmek isteyip istemediklerine gerçekten karar vermeden önce patentle elde ettikleri her şeyi güvence altına alma eğilimde ancak her durumda bu telefon, gerçekten ortaya çıkarsa oldukça büyük ses getirecektir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/lg-foldable-phone-stylus-patent-reveal_id117881
10
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
1
1