LG, Akıllı Telefon Satışlarındaki Düşüşle Zarar Etmeye Devam Ediyor

19
12
2
2
0
Güney Koreli teknoloji şirketi LG, akıllı telefon piyasasında zor günler geçiriyor. Şirketin giderek düşen satışları, gelecek adına umut vermiyor. Güney Koreli şirketin satışı yıllık bazda %21,3 azaldı.

Güney Koreli teknoloji şirketi LG, aslında yıla güzel diyebileceğimiz bir başlangıç yapmıştı. İlk çeyrekte şirket, LG Ev Cihazları satışlarından 5,23 milyon dolar kazanç elde etmişti. Son birkaç yıldır şirketi takip eden herkes, kötü haberlerin nereden geldiğini tahmin edecektir. 

LG, akıllı telefon satışlarında büyük bir düşüş yaşadı. Güney Koreli teknoloji şirketinin akıllı telefon satışları, yıllık bazda %21,3 azaldı. Bu düşüşün sebepleri ise tahmin edebileceğiniz üzere akıllı telefon pazarında Çinli üreticilerin agresif tutumları ve akıllı telefon pazarında genel bir yavaşlama olması. Huawei, dış faktörlerin etkilerine rağmen hâlâ akıllı telefon pazarında önde gelmeye ve kullanıcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. 

LG akıllı telefon

Akıllı telefonlar, önceki çeyreğe göre satışlarda %6,8 artış gösterse de şirket, 268,4 milyon dolarlık zarara uğradı. LG bunlara rağmen üçüncü çeyrekte yükseliş eğilimi gösterdiklerini iddia ediyor. Mali raporlarda ise “Rekabetçi akıllı telefonların tanıtılması ve 5G ürünlere yönelik artan talepler, üçüncü çeyrekte performans artışına katkıda bulunabilir” yazıyor.  

Birçok piyasa analistine göre de son dönemde yaşanan bu düşüş, Güney Koreli teknoloji devinin akıllı telefon piyasasındaki geleceği için umut vadetmiyor. Diğer elektronik ürünlerde yoluna tam gaz devam eden LG'nin önümüzdeki süreçte tabloyu tersine çevirip çeviremeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/30/lgs-smartphone-sales-dropped-another-21/
19
12
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
19
12
2
2
0