LG’nin Cüzdan Gibi Katlanabilir Telefon Patenti Ortaya Çıktı

11
5
5
1
0
Akıllı telefon sektöründe son yıllarda artmaya başlayan söylentiler, yapılan yeni sızıntılarla doğrulanmaya başladı. Samsung’un ardından Oppo ve LG gibi devler de katlanabilir telefonlar için farklı çözüm buldular. LG’nin standart bir cüzdan gibi tam ortadan katlanan telefonu da ortaya çıktı.

Bir zamanlar ilk cep telefonları çıktığında onları katlayıp cebimize koyacağımız aklımıza bile gelmedi. Sonra ilerleyen yıllar bize Motorola ile birlikte telefonların, zarif tasarımlara da sahip olacağını gösterdi. Elbette buradaki zariflik cihazların katlanabilir olmasından kaynaklanmıyordu. devreler ufaldıkça cihazların boyutları da azaldı. Sahneye Apple ve Samsung gibi devler çıktığında ise tamamen dokunmatik ekrana sahip, son derece stabil ve zarif cihazlar gördük. 

Şimdi yine aynı şekilde tüm sektörün gözü cihazları yeniden katlayabilmekte. Bu kez önlerindeki engeller büyük: Ekran, batarya ve devre kartları katlanırken, esnek yapıda olmaları gerekiyor. Ekranların esneye bildiklerini artık biliyoruz, bunu tüketici elektroniğinde görmek için önümüzde çok fazla bir vakit kalmadı. 

Standart ölçülerden biraz daha büyük olacak bu telefon, gövdesinin tam ortasından katlandığında taşınabilir bir boyuta sahip oluyor. Samsung’un son patentlerinde de buna benzer çizimler görmüştük.

Başvurudaki teknolojinin en önemli kısmı, katlanan ekranın zarar görmesini engelleyen menteşe sistemi. Aynı zamanda patent bilgilerine göre cihazı kapalı tutan şey mıknatıslar olacak, açıldığında da ekran ışıkları otomatik olarak açılacak.

Kullanıcılar LG’nin patentinde görünen cihazla ekran kapalıyken de kamerayı kullanabilecekler. Hatta görsellerde görülen çizimlerde, video kaydı için kullanıcıların eller serbest modunu kullanabilecekleri anlaşılıyor. Bu mod, cihazı gömlek cebi gibi bir yere koyarak video kaydetmeye yarıyor. Sarsıntıları engellemek için muhtemelen kameranın son derece kaliteli olması gerekiyor.

Gelecek yılın ilk aylarında Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy’i görmüş olacağız, patentlerden hareketle benzer bir adımı LG’den de bekliyoruz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/lg-foldable-phone-patent-2-883078/
11
5
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
5
1
0