LG'nin Yeni Yapay Zeka Çipi, Akıllı Cihazların İnternete Bağlı Olmadan Çalışabilmesini Sağlıyor

16
3
1
0
0
LG, robotlar ve akıllı ev aletleri için internet bağlantısı olmadan bile çalışmalarını sağlayacak yeni süper çipler üzerine çalışıyor.

LG, Cuma günü 'AI Chip'lerini (yapay zeka çipi) duyurdu ve bu çiplerin LG'nin elektrikli süpürge robotlarında, çamaşır makinelerinde, buzdolaplarında ve klimalarında geliştirme amacıyla kullanılacağını söyledi.

LG, şirketin akıllı cihazlarına rakip yapay zeka donanımlarına göre önemli ölçüde geliştirilmiş mekansal farkındalık, görüntü ve nesne tanımanın yanı sıra konum haritalama özellikleri kazandıracağını söylüyor. Ayrıca 'AI Chip'in', cihazların farklı insan seslerini ve çevredeki fiziksel ve kimyasal değişiklikleri daha iyi tanımalarını sağlayacağı belirtiliyor.

LG, Neural Engine teknolojisi sayesinde gelecekteki cihazların ağ bağlantısı olmadan çalışabileceğini iddia ediyor. Kullanıcıların internet bağlantısı herhangi bir nedenle kesilse bile elektrik süpürgesi veya çamaşır makineleriyle etkileşimde olabileceklerini söylüyor.

LG Electronics’in teknolojiden sorumlu başkanı olan I.P. Park, yapay zeka teknolojisini kullanarak LG ürünlerini geliştirmek adına çipin geniş çaplı bir yenilik olduğunu, yapay zeka çiplerin gelecekteki LG ürünleri için optimize edilmiş yapay zeka çözümleri sunmak üzere tasarlandığını söyledi.

Diğer şirketlerin de bu konuda çalışma yürüttükleri biliniyor. Google, kısa süre önce Google Asistan'ın çevrimdışı olsa bile çalışabileceğini açıklamıştı. Benzer şekilde Huawei'nin son Kirin işlemcileri, Huawei P30 Pro gibi telefonların bulut sunucusuna bağlanmadan görüntüleri tanıyabilen kameralara sahip olmasını sağlıyor.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra yapay zeka teknolojilerinin geilşimi, endişelere neden olabiliyor. Bill Gates de dahil olmak üzere pek çok teknoloji ikonu, yapay zekanın insanlık için yaratabileceği tehlikelere dikkat çekiyor. Avrupa Komisyon'u da bu yılın başlarında yapay zeka teknolojileri hakkında uyulması gereken bir dizi yasa çıkarmıştı.

Kaynak : https://www.trustedreviews.com/news/lg-al-chip-robot-vacuum-cleaner-offline-mode-3732668
16
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
0
0