LG'nin Sarılabilir Akıllı Telefonunun 3D Konsept Tasarımı

21
5
2
1
1
Bu ayın başlarında ilginç bir 'sarılabilen' telefon patenti alan LG'nin patentleri üç boyutlu hale getirildi. Telefonun tasarımını ortaya çıkaran renderlarla LG'nin gelecekte ne gibi bir telefonla karşımıza çıkabileceği ortaya çıktı.

Katlanabilir telefonlar konusunda son derece hayal kırıklığına uğradığımız bir yıl içerisinde bulunuyoruz. Samsung'un Galaxy Fold modeliyle sorun yaşamasının ardından ertelenen Huawei Mate X, katlanabilir akıllı telefonlara olan güvenimizi git gide düşürmüştü.

Katlanabilir telefonların çok yeni bir teknoloji olması ve yeterince test edilmemesi sonucunda yeni çıkan ya da çıkmaya hazırlanan telefonlarda bazı sorunlar meydana gelebiliyor. Birçok akıllı telefon üreticisi şu an için teknolojinin tam olarak oturması ve anlaşılması için beklerken LG, daha da gelişmiş bir teknoloji için patent aldı.

LG

LG, bu ayın başlarında iki yana da sarılabilen bir telefonun patentiyle karşımıza çıktı. LG'nin akıllı telefon patenti gördüğümüz katlanabilir akıllı telefonlardan daha farklı bir şekilde, iki menteşeli bir tasarımı ortaya koyuyor ve ekran iki yöne katlanabiliyor. Bu sayede ekran cihazın gövdesine sarılıyor.

LG katlanabilir telefon

Bu patentlerden yola çıkarak telefonun üç boyutlu renderlarını ortaya koyan Lets Go Digital, telefon hayata geçerse nasıl görüneceğine dair bir fikri bizlere verdi. Katlı halde standart bir telefon gibi görünen cihaz, açıldığı zaman bu zamana kadar gördüğümüz telefonlara hiç benzemeyen bir hal alıyor.

Patent, şu anda yalnızca WIPO (Dünya Fikir Hakkı Organizasyonu) sisteminde değil, aynı zamanda CNIPA (Çin Ulusal Fikir Hakkı Yönetmeliği) sisteminde de mevcut. LG'nin ele aldığı konsept son derece işlevsel görünüyor ve ekranın bütünlüğünü korumak için doğru bir yaklaşım olabileceği izlenimini veriyor. Yine de LG'nin telefonunun şu anda yalnızca bir patent olduğunu ve telefonun ortaya çıkıp çıkmayacağına dair hiçbir garanti olmadığını belirtmekte yarar var.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/lgs_rollable_smartphone_pictured_in_3d_renders-news-38906.php
21
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
2
1
1