LG, Şeffaf ve Katlanabilir Bir Telefon Patenti Aldı

19
6
3
3
1
Büyük firmalar birbiri ardına patent başvurularına devam ederken, LG son noktayı koydu ve resmi olarak katlanabilir ve şeffaf olan bir telefonun patentini aldı.

Güney Koreli teknoloji devi LG, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi'nin kararı ile şeffaf ve katlanabilir bir telefona ait olan patenti resmi olarak almış oldu. Katlanabilir ekranları sıkça tartıştığımız bu günlerde LG'den gelen hamle herkesi şaşırttı. Telefonun neye benzediği konusuna gelecek olursak;

Telefonun büyük bir kısmı şeffaf tasarıma sahip. Bir bölümü ise, batarya ve işlemci gibi parçaların yerleştirilmesi için opak tutulmuş. 

Telefonun bir diğer özelliği ise tamamen katlanabiliyor olması.

Bir kitap gibi kapanabilen telefonun, bu açıda kapanabilmesi ise bir menteşe sistemiyle tasarlanmış gibi görünüyor.

LG cephesinden bu yılın başlarında katlanabilir ekranlar için şu an erken olduğu, bunun yerine telefonlara eklenebilir ekran aksesuarları düşündüklerine yönelik açıklamalar gelmişti. Ortaya çıkan bu patent ile şirket, rakiplerini ters köşeye yatırmış durumda.

Ekran üreticileriyle araları çok iyi olan LG'nin bu tarz şeffaf ekranlı telefonlarıyla karşılaşmamız pek yakın görünmese bile, şirketin bu alanda güzel işler yapacağı öngörülüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/10/18304369/transparent-foldable-phone-lg-patent-design
19
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
19
6
3
3
1