LG V20'nin Gizli Kamera Özellikleri

0
0
0
0
0
Güney Koreli teknoloji devi LG, yeni çıkan V20'in detaylı kamera özelliklerini web sayfasından duyurdu.

Bildiğiniz gibi LG V20’nin piyasaya çıkmasından bu yana, yaklaşık 3 hafta kadar bir zaman geçti. Telefonun ilk lansmanında daha çok, çift arka kamera özelliğine vurgu yapan Güney Koreli üretici, kameranın detaylı özelliklerine dair yayınladığı yazıyla şaşırttı. 

Bu özelliklerden ilki, Focus Peaking. Bilhassa film yapımcılarının oldukça aşina oldukları bu özellik sayesinde, kadrajda belirlenen bir bölümü videonun odak noktası olarak seçmek ve kayıt sırasında bu odak noktasını ayarlamak mümkün. Kamera uygulamasındaki “manual mode” altında çalışan bu özelliği, sadece standart açı modunda ve yine sadece arka kamerada kullanmak mümkün.

Kameranın bilinmeyen bir diğer özelliği ise Tracking Focus, yani odak takibi. Bu özellik sayesinde de, video çekerken, hareketli bir cismi görüntü odağı olarak seçmek mümkün kılınmış. Yani mesela hoplayıp zıplamakta olan bir kediyi odak olarak belirlediğinizde, yazılım otomatik olarak görüntünün odağını kedide tutuyor. Yine aynı şekilde kamera uygulamasının ayarlar bölümünden etkinleştirilen özellik, odak olarak seçilen nesnelerin fazla küçük olması durumunda kimi kullanım zorlukları yaşatabiliyor. 

Son özelliğimiz ise Zoom Slider. Alışılanın aksine, tek parmak kullanılarak zoom yapabilme imkânı sağlayan bu özellikse, video kaydı başlatıldığında ekranın sol tarafında beliren bir düğme sayesinde etkin hale getirilebiliyor.

Son çıkan akıllı telefonlarda çift arka kamera kullanılması furyasına V20 ile katılan LG, lansmanından haftalar sonra duyurduğu bu özellikler sayesinde çift arka kamera avantajını en iyi kullanan modellerden biri olarak görünüyor.

Kaynak : http://www.androidheadlines.com/2016/10/lg-v20-useful-hidden-camera-features.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0