LG V40 Hakkında Dünden Bugüne Ortaya Çıkan Tüm Sızıntılar

11
3
2
2
0
Akıllı telefon sektöründe kan kaybetmeye devam eden LG, V serisiyle ilgili büyük ümitler besliyor. G ailesinden biraz daha fazla ilgi gören bazı V modelleri, bunun en önemli sebepleri arasında.

Hatırlayacak olursanız geçen yıl büyük değişimler geçiren LG V Ailesi, V10 ve V20 tasarımlarında kullanılan metalin aksine V30 ve V35'de cam bir arka kapağı tercih etmişti. Ailenin son sürümü olan LG V40’ın ise daha önce tanıtılan V35 ile benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. Şimdi LG V40 hakkında gelen tüm haberleri şöyle bir gözden geçirelim.

26 Haziran 2018: LG V40, toplamda 5 adet kamera, ekranda bir çentik ve yüz okuma sistemi ile birlikte gelebilir.

LG V40’ın son gelen ve en önemli sızıntılarından birisi olan raporlara göre, tam 5 adet kamerası bulunacak. Bu kameraların kaçının nerede olacağı hakkında herhangi bir bilgi maalesef bulunmuyor. Kameralardan bahsetmişken LG, iPhone X’da bulunan FaceID’den farklı olarak 3D haritalama teknolojisine sahip yeni bir yüz kilidi okuma sistemi üzerinde çalışıyor. LG V40’ın son zamanlarda gittikçe popüler hale gelen bir ekran çentiği ile geleceği konuşulurken, işlemci olarak Snapdragon 845’e yer verileceği, parmak izi sensörünün cihazın arka kısmına konulacağı ve ses tuşlarının yanı sıra özel bir Google Asistan tuşuna yer verileceği belirtiliyor.

2 Mayıs 2018: LG V40’da OLED ekran kullanılabilir.

G7 ThinQ duyurulduktan kısa bir süre sonra, oldukça ilginç bir haber LG cephesinden doğrulandı. Sadece V serisi için OLED ekranlara yer veren şirket, bu kez bu OLED ekranı bir çentik ile sunabilir.

19 Nisan 2018: LG, V40 için “Storm” kod adını kullanabilir.

Evan Blass tarafından atılan bir tweet’e göre, LG V40 için “Storm” kod adı kullanılacak. Bu sızıntı, telefonun diğer ayrıntılarıyla ilgili herhangi bir bilgi vermiyor fakat yeni amiral gemisi büyük ve güçlü olabilir.

LG V40 İçin Beklenen Özellikler Neler?

LG, V40 hakkında bilgi verme konusunda diğer modellere göre nispeten oldukça sessiz kaldı. Fakat yine de cihazın sahip olacağı donanımlar ile ilgili birkaç tahminde bulunabiliriz. LG V40’ın Qualcomm Snapdragon 845 işlemcisine sahip olacağı hemen hemen kesinleşen bir şey. Birçok 2018 sürüm amiral gemisi için standart bir nitelik haline gelen bu işlemci, pil ömrü, kamera performansı ve işlem performansı konusunda tam bir canavar.

LG V40’ın sahip olmasına kesin gözüyle bakılan diğer bir özelliği ise OLED ekranı. Daha önce Mayıs ayında LG, OLED panellerini V serisi için geliştirdiğini doğrulamıştı. O zamandan bugüne herhangi bir köklü değişiklik gelmedi ve ekran konusunda bu bilgi kesinleşmiş görünüyor. Son olarak LG V40’ın arka kısımda minimum iki adet kameraya sahip olacağını söyleyebiliriz. Bu kameralarda ne tür sensörlere ya da ne tür diyaframlara yer verileceğini henüz bilemiyoruz fakat bu lenslerin geniş açıya sahip olacağı kuvvetle muhtemel.

LG V40, Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Gelen mevcut bilgilere göre, V40’ın Ağustos ile Eylül ayları arasında bir tarihte görücüye çıkması planlanırken, yılın sonlarında ise raflardaki yerini alması bekleniyor.

LG V40’ın Fiyatları Nasıl Olacak?

Yeni amiral gemisinin ne zaman piyasaya çıkacağı hakkında bazı ipuçları vardı fakat fiyatlar için ne söylenebilir? Bununla ilgili bugüne kadar gelen bilgiler var ile yok arasında. Zaten şimdiden cihazın fiyatı hakkında tahmin yürütmek için bile çok erken. Önceki V serilerinin piyasaya giriş fiyatları ise aşağıdaki gibi.

  • LG V10 - 600 Dolar
  • LG V20 - 830 Dolar
  • LG V30 - 800 Dolar
  • LG V30S – 930 Dolar
  • LG V35 - 900 Dolar

Geçen yıllara ait bu fiyatlara şöyle bir göz gezdirecek olursak, rakamların gittikçe yükselen bir artış trendine kapıldığını rahatlıkla görebiliriz. LG’nin hemen hemen her yeni sürümde bu fiyatları gittikçe artırmasını da göz önüne alınca ve en son tanıtılmış iki model olan V30S ile V35’in fiyatlarına bakınca, LG V40’ın fiyatının 1000 Dolar + KDV olacağını tahmin etmek mümkün.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/lg-v40
11
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
2
0