Lilium’un Uçan Taksisi, Saatte 100 Kilometre Hıza Ulaşmayı Başardı

12
7
1
0
0
Almanya merkezli uçan taksi start-up’ı Lilium’un, dikey kalkış ve iniş yapabilen beş kişi kapasiteli elektrikli uçan taksisi ilk sınavından geçer not almayı başardı. Aracın saatte 100 km hızı geçtiğini duyuran şirket, bu anlara ait görüntüleri resmi YouTube kanalından paylaştı.

Elektrikli uçan taksi denilince akla ilk gelen firma Uber olsa da, aslında bu ekosistemde proje geliştiren pek çok girişim bulunuyor. Münih merkezli Lilium da bu start-up’lardan bir tanesi.

Uzun bir zamandır dikey kalkış ve iniş yapabilme yeteneğine sahip bir elektrikli uçan taksi geliştiren Alman şirket, ilk deneme uçuşundan yüzünün akıyla ayrıldı. Lilium tarafından yapılan açıklamada, beş kişi kapasiteli elektrikli uçan taksinin ilk test uçuşunda saatte 100 kilometre hıza ulaştığı belirtildi.

Şirket ayrıca ilk üretim tesisini tamamladığını ve uçuş programını denetlemek için kıdemli bir havacılık yöneticisini işe aldığını da duyurdu. 3,000 metrekarelik alana inşa edilen tesis, şirketin Münih’teki merkezinin yanında bulunuyor.

uçan taksiler

Lilium’un test uçuşundan yayınlanan video, aracın dikey uçuştan seviye uçuşuna geçişini gösteriyor. Bu, elektrik dikey kalkış ve iniş (eVTOL) yapabilen uçaklar için oldukça kilit bir manevra. Lilium, dikey kalkıştan ileri uçuşa geçişi “havacılığın en büyük zorluklarından biri” olarak nitelendiriyor.

Kuyruk, dümen ve pervane sistemine sahip olmayan Lilium Jet, gücünü kanatlarında bulunan 36 adet elektrikli motordan alıyor. Alman şirkete göre, hava taksisi hazır olduğunda 300 kilometre menzile sahip olacak ve saatte 300 kilometre hıza ulaşabilecek. 

Lilium, 5 yolcu kişi kapasiteli uçan taksisini 2025 yılından itibaren dünyanın çeşitli şehirlerinde hizmete sunmayı planlıyor. 

Lilium Jet'in test uçuşundan yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/22/20925606/lilium-electric-air-taxi-flying-new-test-video
12
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
7
1
0
0