Linux’un Babası Linus Torvalds Linux’tan Ayrılıyor: Peki Neden?

53
3
2
2
2
Alternatif ve özgür yazılım platformu Linux’un kurucusu Linus Trovalds, bazı yıpratıcı davranışlarından dolayı projeye ara verme kararı aldı. Bu konuda Linux topluluğunda destek de bekleyen Trovalds, gerçekten yorulmuşa benziyor.

Teknoloji dünyasında açık kaynaklı işler, diğer ezici rakiplere karşı savaşmakta zorlanıyorlar. Özellikle Linux gibi, Windows, Android, MacOS ve diğer platformlara karşı savaş veren bir projenin süreklilik için, ciddi bir geliştirici topluluğundan destek almaya ihtiyacı oluyor. Linux için bu desteğin varlığından söz edebilsek de, işin en tepesinde olan asıl sorumluların omzuna ciddi bir yük biniyor. 

Geçtiğimiz günlerde Linux 4.19-rc4’ün çekirdek güncellemesini açıklayan bir e-postada Torvalds, Linux geliştiricilerine profesyonelliğe yakışmayan bazı ithamlarda ve söylemlerde bulunmuştu. Hatasını kabul eden Torvalds, uzun yıllardır emek verdiği işine ara vermek için inzivaya çekilmek istiyor.

Uzun yıllardır Linux için en önemli ve merkezi birim olan çekirdek yazılımlardan sorumlu olan Linus Torvalds, anlaşılan o ki bu sorumluluktan oldukça yoruldu. Yine de Linux’un hayat damarı olan geliştiricilere karşı takındığı tavrın bir açıklaması olamaz. Bu nedenle hatasını kabul etme gibi erdemli bir davranışı sergilemesi yerinde bir karar oldu. 

Torvalds, “Biliyorum ki tavırlarım ve söylemlerim iyi değildi, gerçekten üzgünüm. Bazı davranışlarımı değiştirmem gerekiyor. Bu nedenle kendimi çekirdek yazılım geliştirme sorumluluğundan uzaklaştırmak istiyor, topluluğumuzdan özür diliyorum” dedi. 

Linus Torvalds’ın yerini şirketin bir diğer yetkilisi olan Greg Kroah-Hartman alacak. Linus Torvalds, son 30 yıldır emek verdiği projesine sağlam bir kafayla dönmeyi dört gözle beklediğini de açıkladı.

Kaynak : https://fossbytes.com/linus-torvalds-taking-break-from-linux/
53
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
53
3
2
2
2